Trifle med aprikos och passion
  • Tid 20 min

Trifle med aprikos och passion

3 (3 betyg)

En superläcker dessert som kommit för att stanna. Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

10 portioner
  • 1 rulltårta med hallon eller jordgubbsfyllning
  • 420 g aprikoshalvor
  • 0.5 dl spad
Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 312 g mandarinklyftor, avrunna (på burk)
Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl lemon curd
  • 2 passionsfrukter
  • färsk mynta, till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär rulltårtan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna och aprikoshalvor längs kanten och i botten i en serveringsskål (gärna transparent). Ringla över aprikosspad.

  2. 2

    Fyllning: Vispa ihop cream cheese, grädde och florsocker. Vänd ner mango och mandarinklyftor och häll fyllningen i skålen. Vispa grädden fluffig och rör ner lemon curden.

  3. 3

    Toppa triflen med grädden. Dela passionsfrukterna och kläm ut kärnorna över grädden. Garnera med myntablad.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    Fruktigt o gott