Tre sorters ost med rosmarinkolasås
  • Tid 25 min

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

5 (1 betyg)

Den ljuvliga kolasåsen gör ostbrickan till en dröm!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 portioner
  • 150 g ädelost
  • 150 g chèvre
  • 150 g kittost
  • 150 g salta kex
  • 2 päron, skivade
Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp grädde, sirap, socker och rosmarin i en kastrull och låt koka till 110°.

  2. 2

    Tillsätt smöret och rör tills det smält. Låt svalna något och servera med ost, kex och päron.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Strö lite grovt hackade nötter eller mandlar över osten. Gärna rostade!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Julia

    Har man i saltet tillsammans med smöret eller strör man det över när man serverar?

  • Hanna Karolina

    Magiskt gott.