Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 300 g laxfilé, ryggmittbit, Gärna salmalax
  • 2 dl frysta tranbär eller lingon
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
  • Till servering
  • 1 syrligt äpple, skalat och fintärnat
  • 0.5 dl frysta tranbär
  • dill
  • gravlaxsås

Gör så här

  1. Mixa tranbär, socker och salt till en puré. Lägg laxen i en mindre form eller plastpåse och häll purén över laxen så den täcker hela biten. Låt stå i kylen 2 dygn.
  2. Vänd runt påsen några gånger under tiden. Skrapa bort purén från laxen och skär i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat och garnera med äpple, tranbär och dill. Servera med gravlaxsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 300 g laxfilé, ryggmittbit, Gärna salmalax
  • 2 dl frysta tranbär eller lingon
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
  • Till servering
  • 1 syrligt äpple, skalat och fintärnat
  • 0.5 dl frysta tranbär
  • dill
  • gravlaxsås

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa tranbär, socker och salt till en puré. Lägg laxen i en mindre form eller plastpåse och häll purén över laxen så den täcker hela biten. Låt stå i kylen 2 dygn.
  2. Vänd runt påsen några gånger under tiden. Skrapa bort purén från laxen och skär i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat och garnera med äpple, tranbär och dill. Servera med gravlaxsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(0)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies