Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 300 g laxfilé, ryggmittbit, Gärna salmalax
  • 2 dl frysta tranbär eller lingon
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
  • Till servering
  • 1 syrligt äpple, skalat och fintärnat
  • 0.5 dl frysta tranbär
  • dill
  • gravlaxsås

Gör så här

  1. Mixa tranbär, socker och salt till en puré. Lägg laxen i en mindre form eller plastpåse och häll purén över laxen så den täcker hela biten. Låt stå i kylen 2 dygn.
  2. Vänd runt påsen några gånger under tiden. Skrapa bort purén från laxen och skär i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat och garnera med äpple, tranbär och dill. Servera med gravlaxsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Marinmarinerad lax

(6)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g laxfilé, ryggmittbit, Gärna salmalax
  • 2 dl frysta tranbär eller lingon
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
  • Till servering
  • 1 syrligt äpple, skalat och fintärnat
  • 0.5 dl frysta tranbär
  • dill
  • gravlaxsås

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa tranbär, socker och salt till en puré. Lägg laxen i en mindre form eller plastpåse och häll purén över laxen så den täcker hela biten. Låt stå i kylen 2 dygn.
  2. Vänd runt påsen några gånger under tiden. Skrapa bort purén från laxen och skär i tunna skivor. Lägg skivorna på ett fat och garnera med äpple, tranbär och dill. Servera med gravlaxsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Marinmarinerad lax

(6)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies