Toscansk lax i ugn med ugnsrostad rotselleri

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Varför kallas laxen toscansk? Jo, för runt om laxen ligger en god toscansk tomatsallad med oliver, bröd och rödlök. Vitlök, basilika och olivolja ger laxen ytterligare en italiensk prägel!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Toscansk lax:
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomat på kvist, grovt tärnade
  • 1 dl kärnfria oliver, grovt hackade
  • 1 skiva ljust bröd (gärna gårdagens), i smulor
  • 0.5 rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kruka basilika, strimlade blad
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär i stavar. Råstek rotselleristavarna i olja och salt i en stekpanna på medelvärme ca 10 min.
  2. Lägg laxbiten i en inoljad ugnsform och salta. Vänd ihop tomaterna med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fördela tomatsalladen runt laxen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Lägg på rotselleristavarna vid servering.

Servering

Spara några basilikablad att toppa med.

Tips

Ta tempen på firren, den ska ha en innertemperatur på ca 48° när den är klar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jakob

2018-11-01

Trevliga smaker. La till färskpressad citron på laxen samt bytte ut brödet till grövre bröd. Serverades med en klick turkisk yoghurt. Kommer göras fler gånger.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Laxpaj med potatis

(13)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Lax med salsa verde

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg rotselleri
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Toscansk lax:
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g körsbärstomat på kvist, grovt tärnade
  • 1 dl kärnfria oliver, grovt hackade
  • 1 skiva ljust bröd (gärna gårdagens), i smulor
  • 0.5 rödlök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 kruka basilika, strimlade blad
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt och svartpeppar

Toscansk lax i ugn med ugnsrostad rotselleri

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Varför kallas laxen toscansk? Jo, för runt om laxen ligger en god toscansk tomatsallad med oliver, bröd och rödlök. Vitlök, basilika och olivolja ger laxen ytterligare en italiensk prägel!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär i stavar. Råstek rotselleristavarna i olja och salt i en stekpanna på medelvärme ca 10 min.
  2. Lägg laxbiten i en inoljad ugnsform och salta. Vänd ihop tomaterna med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar. Fördela tomatsalladen runt laxen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Lägg på rotselleristavarna vid servering.

Servering

Spara några basilikablad att toppa med.

Tips

Ta tempen på firren, den ska ha en innertemperatur på ca 48° när den är klar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jakob

2018-11-01

Trevliga smaker. La till färskpressad citron på laxen samt bytte ut brödet till grövre bröd. Serverades med en klick turkisk yoghurt. Kommer göras fler gånger.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Laxpaj med potatis

(13)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Lax med salsa verde

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies