Tortilla Valencia
  • Tid 20 min
  • Ugn 225º

Tortilla Valencia

1 (1 betyg)

Äkta spansk tortilla är en omelett! Här med potatis och lök.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g skalad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 3 krm salt
  • 5 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala potatis och lök, skär dem i tunna skivor och stek i olja, var för sig, tills allt är mjukt och fått fin färg.

  2. 2

    Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Blanda i potatis och lök. Låt stå och dra cirka 10 minuter.

  3. 3

    Fräs fettet i en stekpanna och häll i tortillablandningen. Lyft den så att lös smet kan rinna ner i pannan och stelna. Stek på ganska svag värme i cirka 5 minuter.

  4. 4

    Efterstek tortillan i övre delen av ugnen under grillelement tills den stelnat helt och fått fin färg.

  5. 5

    Servera rumsvarm.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar