Tortilla Valencia

Tortilla Valencia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Äkta spansk tortilla är en omelett! Här med potatis och lök.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 700 g skalad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 5 ägg
  • 2 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och lök, skär dem i tunna skivor och stek i olja, var för sig, tills allt är mjukt och fått fin färg.
  2. Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Blanda i potatis och lök. Låt stå och dra cirka 10 minuter.
  3. Fräs fettet i en stekpanna och häll i tortillablandningen. Lyft den så att lös smet kan rinna ner i pannan och stelna. Stek på ganska svag värme i cirka 5 minuter.
  4. Efterstek tortillan i övre delen av ugnen under grillelement tills den stelnat helt och fått fin färg.
  5. Servera rumsvarm.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tortilla Valencia
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 700 g skalad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 5 ägg
  • 2 msk smör eller margarin

Tortilla Valencia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Äkta spansk tortilla är en omelett! Här med potatis och lök.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och lök, skär dem i tunna skivor och stek i olja, var för sig, tills allt är mjukt och fått fin färg.
  2. Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Blanda i potatis och lök. Låt stå och dra cirka 10 minuter.
  3. Fräs fettet i en stekpanna och häll i tortillablandningen. Lyft den så att lös smet kan rinna ner i pannan och stelna. Stek på ganska svag värme i cirka 5 minuter.
  4. Efterstek tortillan i övre delen av ugnen under grillelement tills den stelnat helt och fått fin färg.
  5. Servera rumsvarm.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!