Torskwallenbergare med potatispuré
  • Tid 35 min

Torskwallenbergare med potatispuré

4.17 (6 betyg)

Gör en klassisk wallenbergare på torsk. Smarriga fiskbiffar med fluffigt potatismos.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 dl grädde
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1.5 dl ströbröd
  • 2 msk smör, till stekning
  • 200 g grönkål, till servering
  • 2 tsk olivolja
  • flingsalt
  • 1 citron, till servering
Potatispuré
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krama ur överflödig vätska ur fisken. Mixa hastigt fisken till en färs i en matberedare monterad med knivblad. Blanda med grädde, äggula, salt och peppar. Forma smeten till små biffar med blöta händer.

  2. 2

    Rulla biffarna i ströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek torskwallenbergarna i smör till fin färg på medelvärme.

  3. 3

    Pressa eller mosa potatisen med en stomp eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och grädde. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.

  4. 4

    Stek kålen hastigt i olja på hög värme och salta. Servera biffarna med mos, grönkål och skeda ev över smör från stekpannan. Skär citronen i klyftor och servera till maten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Mosa ner en av de kokta potatisarna i fiskfärssmeten om ni vill få fler wallenbergare.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pia

    Mina barn (6, 8 och 11) valde ut det här receptet och vi lagade och åt tillsammans. Både gott och roligt!