Torskfilé från Medelhavet
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Torskfilé från Medelhavet

3.42 (43 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 200 g skivade körsbärstomater
  • 1 hackad rödlök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 dl hackade oliver
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 dl olivolja
  • hackad persilja till garnering
Till servering:
  • potatis eller bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda ihop resten av ingredienserna i en bunke och fördela över och runt om fisken.

  2. 2

    Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med potatis eller ett gott bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Torsken är perfekt vid en innertemperatur på 52°.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johanna Z.

    Jag letade efter en ny torskrätt att laga till middag o fann denna. Helt fantastik! Bara att lägga torsken i en form, blanda tillbehören o slå över så sköter sig resten själv i ugnen! Gjorde även en kall sås till med oliver, vitlök o salt&peppar. Denna spara jag till mina favoritrecept!

  • Kristina

    Den här rätten blev fantastisk god, smakerna passade så bra ihop! Jag använde fryst torskrygg.

  • Lisbeth K.

    Glömde tomaterna, Men det var gott iaf - med en härlig sälta! Kanske beroende på goda ekologiska oliver och kapris.