Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett
  • Tid 20 min

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

4.33 (3 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

2 portioner
  • 2 ägg
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 100 g haricots verts och vaxbönor
  • 1 avokado
  • 1.5 msk sesamfrön (gärna svarta och vita)
  • 8 kokt färskpotatis, delade
  • 20 g babyspenat
  • 1 röd knipplök, strimlad
Limevinägrett:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar
  • limeklyftor, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka äggen till krämig gula, ca 5 min. Kyl ner och skala direkt. Krama vätskan ur tonfisken. Lägg bönorna i kokande, saltat vatten och låt koka 2–3 min. Skölj av bönorna i kallt vatten.

  2. 2

    Dela avokadon och ta bort kärnan. Häll upp sesamfrön på en tallrik och tryck avokadons snittyta mot tallriken så att fröna fäster ordentligt. Dela ev avokadon en gång till på mitten.

  3. 3

    Blanda ihop alla ingredienser till dressingen, salta och peppra. Vänd runt dressingen med potatis, spenat, lök och bönorna. Vänd varsamt ner tonfisken och toppa salladen med ägghalvor, avokado och limeklyftor.

Servering

Servera med extra lime om du vill.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar