Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 2 ägg
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 100 g haricots verts och vaxbönor
  • 1 avokado
  • 1.5 msk sesamfrön (gärna svarta och vita)
  • 8 kokt färskpotatis, delade
  • 20 g babyspenat
  • 1 röd knipplök, strimlad
  • Limevinägrett:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar
  • limeklyftor, till servering

Gör så här

  1. Koka äggen till krämig gula, ca 5 min. Kyl ner och skala direkt. Krama vätskan ur tonfisken. Lägg bönorna i kokande, saltat vatten och låt koka 2–3 min. Skölj av bönorna i kallt vatten.
  2. Dela avokadon och ta bort kärnan. Häll upp sesamfrön på en tallrik och tryck avokadons snittyta mot tallriken så att fröna fäster ordentligt. Dela ev avokadon en gång till på mitten.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen, salta och peppra. Vänd runt dressingen med potatis, spenat, lök och bönorna. Vänd varsamt ner tonfisken och toppa salladen med ägghalvor, avokado och limeklyftor.

Servering

Servera med extra lime om du vill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

(5)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(4)

Fishfingers med yoghurtremoulad

(15)

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

(8)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 ägg
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 100 g haricots verts och vaxbönor
  • 1 avokado
  • 1.5 msk sesamfrön (gärna svarta och vita)
  • 8 kokt färskpotatis, delade
  • 20 g babyspenat
  • 1 röd knipplök, strimlad
  • Limevinägrett:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar
  • limeklyftor, till servering

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen till krämig gula, ca 5 min. Kyl ner och skala direkt. Krama vätskan ur tonfisken. Lägg bönorna i kokande, saltat vatten och låt koka 2–3 min. Skölj av bönorna i kallt vatten.
  2. Dela avokadon och ta bort kärnan. Häll upp sesamfrön på en tallrik och tryck avokadons snittyta mot tallriken så att fröna fäster ordentligt. Dela ev avokadon en gång till på mitten.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen, salta och peppra. Vänd runt dressingen med potatis, spenat, lök och bönorna. Vänd varsamt ner tonfisken och toppa salladen med ägghalvor, avokado och limeklyftor.

Servering

Servera med extra lime om du vill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

(5)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(4)

Fishfingers med yoghurtremoulad

(15)

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

(8)

Grillad wrap med tonfiskröra

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies