Tommys potatisgratäng

Betyg (1-5):
2.5 (26 betyg)

Perfekt till nyårsaftonens lyxiga meny! En fräsch sallad är nästan ett måste för att balansera allt det härligt krämiga.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 900 g fast potatis
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 25 g smör
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Fräs vitlök och lök i smöret i en kastrull på medelhög värme tills de mjuknat. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp.
  2. Lägg i potatisen och sjud tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg över i en ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills gratängen har fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Halloumiburgare med mustig salsa

(1)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(9)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 900 g fast potatis
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad gul lök
  • 25 g smör
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Tommys potatisgratäng

Betyg (1-5):
2.5 (26 betyg)

Perfekt till nyårsaftonens lyxiga meny! En fräsch sallad är nästan ett måste för att balansera allt det härligt krämiga.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor. Fräs vitlök och lök i smöret i en kastrull på medelhög värme tills de mjuknat. Tillsätt grädde och mjölk och koka upp.
  2. Lägg i potatisen och sjud tills den är mjuk. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Lägg över i en ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills gratängen har fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Halloumiburgare med mustig salsa

(1)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(9)

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies