Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
4.07 (45 betyg)

Smakrik och krämig tomatsoppa med morötter och créme fraiche, serveras med ljuvligt ostgratinerat vitlöksbröd som tillbehör. Bjud på det här och middagen blir en succé!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 2 morötter, skalade och slantade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 7 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Ostgratinerat vitlöksbröd
  • 1 lätt och luftigt lantbröd (gärna gårdagens)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i olja i en kastrull. Häll i vatten och krossade tomater. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda tills morötterna är mjuka, ca 20 min.
  2. Tillsätt honung, vinäger, salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer. Strax före servering: Pressa i vitlöksklyftan och rör ner crème fraiche.

Vitlöksbröd:

  1. Skär ett rutmönster genom brödet så djupt du kan utan att det faller isär. Rör ihop smör, vitlök, ev chili och salt. Bred ut smöret över brödets skurna yta, gärna även ner i snitten.
  2. Slå in brödet i aluminiumfolie och värm mitt i ugnen ca 15 min. Öppna upp folien och strö över osten i snitten och gratinera tills osten har smält och fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2019-01-24

Snabbt, enkelt och supergott. Blandade sambal oelek i vitlökssmöret för att slippa hacka chili, funkade fint när man vill fixa ännu snabbare!

Christina

2019-01-23

Både soppan och brödet är super! Jag toppar soppan med smulad fetaost och lättstekt kryddig korv, t.ex kabanos eller lammkorv.

Pernilla

2018-09-12

Jag använde grönsaksbuljong och oatly fraiche, eftersom vi ville ha veganskt. Har provat olika varianter (vegetarisk, vegansk, original) och alla är supergoda.

Nina

2018-09-04

Har det gjort anspråk på att vara vegetariskt? Det är ju lätt att byta ut annars till veg buljong

Karin

2018-04-12

Knappast vegetariskt med kycklingbuljong!

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Köttfärspirog

(22)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(57)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 morötter, skalade och slantade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 7 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk salt
  • Ostgratinerat vitlöksbröd
  • 1 lätt och luftigt lantbröd (gärna gårdagens)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl riven ost

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
4.07 (45 betyg)

Smakrik och krämig tomatsoppa med morötter och créme fraiche, serveras med ljuvligt ostgratinerat vitlöksbröd som tillbehör. Bjud på det här och middagen blir en succé!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i olja i en kastrull. Häll i vatten och krossade tomater. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda tills morötterna är mjuka, ca 20 min.
  2. Tillsätt honung, vinäger, salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer. Strax före servering: Pressa i vitlöksklyftan och rör ner crème fraiche.

Vitlöksbröd:

  1. Skär ett rutmönster genom brödet så djupt du kan utan att det faller isär. Rör ihop smör, vitlök, ev chili och salt. Bred ut smöret över brödets skurna yta, gärna även ner i snitten.
  2. Slå in brödet i aluminiumfolie och värm mitt i ugnen ca 15 min. Öppna upp folien och strö över osten i snitten och gratinera tills osten har smält och fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2019-01-24

Snabbt, enkelt och supergott. Blandade sambal oelek i vitlökssmöret för att slippa hacka chili, funkade fint när man vill fixa ännu snabbare!

Christina

2019-01-23

Både soppan och brödet är super! Jag toppar soppan med smulad fetaost och lättstekt kryddig korv, t.ex kabanos eller lammkorv.

Pernilla

2018-09-12

Jag använde grönsaksbuljong och oatly fraiche, eftersom vi ville ha veganskt. Har provat olika varianter (vegetarisk, vegansk, original) och alla är supergoda.

Nina

2018-09-04

Har det gjort anspråk på att vara vegetariskt? Det är ju lätt att byta ut annars till veg buljong

Karin

2018-04-12

Knappast vegetariskt med kycklingbuljong!

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Köttfärspirog

(22)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(118)

Lotta Lundgren - Enchiladas med refried beans

(57)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies