Toast på julskinka
  • Tid 25 min

Toast på julskinka

0 (0 betyg)

Använd julskinkan på en ljuvlig jultoast.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kokt, skivad julskinka
  • 0.5 msk olja
  • 4 grova rostade brödskivor
Svampragu:
  • 300 g blandad svamp, t ex kantareller, champinjoner
  • 1 tärnad morot
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 skivade salladslökar
  • 0.5 grovt hackad dill
Chutney:
  • 2 skalade, klyftade äpplen
  • 0.5 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek svamp och morotstärningar i smör. Smaka av med salt och peppar. Rör ner salladslök och dill.

  2. 2

    Stek äppelklyftorna i smör, häll på honung och låt klyftorna karamelliseras. Rör ner ingefäran.

  3. 3

    Stek skinkskivorna snabbt i lite olja i het panna. Lägg upp skinkskivorna på brödet och toppa med svampragu och chutney.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sonja Hessedahl

    Jättetrevligt med receptförslag på ekologiska maträtter