För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tisteloljedressad sallad med grillad halloumi

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Dressing, med den tunna oljan från tistelplantan, på en grön bädd med rädisor och avokado.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 avokador i skivor
  • 300 g färska rädisor
  • 200 g blandad sallad
  • 250 g halloumi, i 1 cm skivor
  • 2 tsk tistelolja
  • Dressing:
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk tistelolja
  • 1 msk hackad örtkrydda, t ex mynta
  • 0.5 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rör samman ingredienserna till dressingen och smaka av. Blanda grönsakerna. Häll på hälften av dressingen och vänd runt så allt blir täckt av den. Fördela på tallrikar.
  2. Grilla osten eller stek den i lite olja, ca 1 minut per sida. Lägg osten ovanpå salladen, droppa över resten av dressingen.

Servering

Servera genast med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(13)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(1)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 avokador i skivor
  • 300 g färska rädisor
  • 200 g blandad sallad
  • 250 g halloumi, i 1 cm skivor
  • 2 tsk tistelolja
  • Dressing:
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk tistelolja
  • 1 msk hackad örtkrydda, t ex mynta
  • 0.5 krm grovmald svartpeppar
  • 1 tsk flytande honung
  • 0.5 tsk salt

Tisteloljedressad sallad med grillad halloumi

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Dressing, med den tunna oljan från tistelplantan, på en grön bädd med rädisor och avokado.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör samman ingredienserna till dressingen och smaka av. Blanda grönsakerna. Häll på hälften av dressingen och vänd runt så allt blir täckt av den. Fördela på tallrikar.
  2. Grilla osten eller stek den i lite olja, ca 1 minut per sida. Lägg osten ovanpå salladen, droppa över resten av dressingen.

Servering

Servera genast med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(13)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(1)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)