Tikka masala med naanbröd och mango chutney

Betyg (1-5):
4 (15 betyg)

Tikka masala är egentligen två indiska rätter som har blivit till en, chicken tikka och masalasåsen blev gryträtten tikka masala. Det här är en krämig tikka masala med färskost som bland annat serveras med mango chutney och yoghurt. Toppa med koriander och granatäppelkärnor för god smak och fin färg.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • olja, till stekning
  • 1 förpackning tikka masala kryddmix (40 g), Santa Maria
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 dl jasmin- eller basmatiris
  • salt
  • 1 förpackning blomkålsris (300 g), Hackat & Klart
  • 1 förpackning naanbröd (260 g)
  • mango chutney
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander eller mynta
  • 1 dl granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Koka riset i 2 liter vatten och 1 tsk salt. När riset nästan är klart, tillsätt blomkålsriset och koka 1 minut. Häll av vattnet.
  2. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna, blanda ner kryddmixen. Tillsätt färskost och vatten, rör om och sjud ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt.
  3. Värm naanbröden enligt anvisningen på förpackningen. Servera tikka masalan med riset, mango chutney, yoghurt och naanbröd. Toppa med koriander och granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



EMMA

2019-11-26

Mumma!

Liknande recept

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Mjölkkokt kyckling

(3)

Ugnsrostad kyckling med couscous

(11)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Marinerade thailändska kycklingben

(3)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(40)

Kyckling à l'orange

(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • olja, till stekning
  • 1 förpackning tikka masala kryddmix (40 g), Santa Maria
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 dl jasmin- eller basmatiris
  • salt
  • 1 förpackning blomkålsris (300 g), Hackat & Klart
  • 1 förpackning naanbröd (260 g)
  • mango chutney
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander eller mynta
  • 1 dl granatäppelkärnor

Tikka masala med naanbröd och mango chutney

Betyg (1-5):
4 (15 betyg)

Tikka masala är egentligen två indiska rätter som har blivit till en, chicken tikka och masalasåsen blev gryträtten tikka masala. Det här är en krämig tikka masala med färskost som bland annat serveras med mango chutney och yoghurt. Toppa med koriander och granatäppelkärnor för god smak och fin färg.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset i 2 liter vatten och 1 tsk salt. När riset nästan är klart, tillsätt blomkålsriset och koka 1 minut. Häll av vattnet.
  2. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna, blanda ner kryddmixen. Tillsätt färskost och vatten, rör om och sjud ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt.
  3. Värm naanbröden enligt anvisningen på förpackningen. Servera tikka masalan med riset, mango chutney, yoghurt och naanbröd. Toppa med koriander och granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



EMMA

2019-11-26

Mumma!

Liknande recept

Kyckling- och potatisgryta

(7)

Mjölkkokt kyckling

(3)

Ugnsrostad kyckling med couscous

(11)

Fake fried chicken med coleslaw

(5)

Kalkon med sötpotatis

(6)

Marinerade thailändska kycklingben

(3)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(40)

Kyckling à l'orange

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies