The new potato salad
  • Tid 35 min
  • Ugn 200-250º

The new potato salad

5 (4 betyg)

Färskpotatis och sötpotatis i en härlig sallad toppad med örtolja, parmesanost och bovete. Recept av: Therese Elgquist och foto: Fanny Hansson

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200-250º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g sötpotatis
  • 500 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk torkad ramslök
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 dl torkat helt bovete
Örtolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl basilika
  • 1 dl persilja
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 msk lime, pressad saft
Till servering
  • 70 g rucola
  • 50 g parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250°. Tvätta och skär sötpotatisen i stora bitar. Tvätta färskpotatisen, dela de större på mitten. Lägg potatisen på en ugnsplåt . Vänd runt med olja, ramslök, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 200°.

  2. 2

    Vänd runt och rosta ytterligare 10 min. Koka upp ca 1 liter vatten och lägg bovetet i en sil. Häll över vattnet och låt rinna av. Rosta bovetet i torr, het stekpanna tills det börjar knäppa och har blivit krispigt. Låt svalna.

Örtolja:

  1. 1

    Mixa alla ingredienser till en slät olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda hälften av örtoljan med potatisen. Varva potatis, rucola och bovete på ett stort fat. Ringla över resten av örtoljan och toppa med hyvlad parmesan och ev smörgåskrasse.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar