The new potato salad

Betyg (1-5):
4.62 (8 betyg)

Färskpotatis och sötpotatis i en härlig sallad toppad med örtolja, parmesanost och bovete. Recept av: Therese Elgquist och foto: Fanny Hansson

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 600 g sötpotatis
  • 500 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk torkad ramslök
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 dl torkat helt bovete
  • Örtolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl basilika
  • 1 dl persilja
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 msk lime, pressad saft
  • Till servering
  • 70 g rucola
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Tvätta och skär sötpotatisen i stora bitar. Tvätta färskpotatisen, dela de större på mitten. Lägg potatisen på en ugnsplåt . Vänd runt med olja, ramslök, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 200°.
  2. Vänd runt och rosta ytterligare 10 min. Koka upp ca 1 liter vatten och lägg bovetet i en sil. Häll över vattnet och låt rinna av. Rosta bovetet i torr, het stekpanna tills det börjar knäppa och har blivit krispigt. Låt svalna.

Örtolja:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda hälften av örtoljan med potatisen. Varva potatis, rucola och bovete på ett stort fat. Ringla över resten av örtoljan och toppa med hyvlad parmesan och ev smörgåskrasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sötpotatisburgare - Coop

(30)

Couscoussallad med sötpotatis - Coop

(0)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing - Coop

(18)

Quinoa med sötpotatis och koriander - Coop

(7)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 600 g sötpotatis
  • 500 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk torkad ramslök
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 dl torkat helt bovete
  • Örtolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl basilika
  • 1 dl persilja
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 msk lime, pressad saft
  • Till servering
  • 70 g rucola
  • 50 g parmesanost

The new potato salad

Betyg (1-5):
4.62 (8 betyg)

Färskpotatis och sötpotatis i en härlig sallad toppad med örtolja, parmesanost och bovete. Recept av: Therese Elgquist och foto: Fanny Hansson

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200-250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Tvätta och skär sötpotatisen i stora bitar. Tvätta färskpotatisen, dela de större på mitten. Lägg potatisen på en ugnsplåt . Vänd runt med olja, ramslök, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 200°.
  2. Vänd runt och rosta ytterligare 10 min. Koka upp ca 1 liter vatten och lägg bovetet i en sil. Häll över vattnet och låt rinna av. Rosta bovetet i torr, het stekpanna tills det börjar knäppa och har blivit krispigt. Låt svalna.

Örtolja:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda hälften av örtoljan med potatisen. Varva potatis, rucola och bovete på ett stort fat. Ringla över resten av örtoljan och toppa med hyvlad parmesan och ev smörgåskrasse.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sötpotatisburgare - Coop

(30)

Couscoussallad med sötpotatis - Coop

(0)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing - Coop

(18)

Quinoa med sötpotatis och koriander - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies