The Aussie med ugnsrostad potatis, tsatsiki och dijonnaise

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

En lammkorv med smakinfluenser från inflyttade greker i Australien.

Tillagningstid: 2 timmar + ett dygn i kylskåp
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18-20 korvar/4-6 portioner:
  • 1 kg tärnat lammkött
  • 200 g tärnat späck
  • 1 dl finhackade soltorkade tomater
  • 200 g smulad fetaost
  • 3 msk finhackade färska basilikablad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 dl iskallt vatten
  • 2.5 msk olivolja till stekning
  • 1 msk salt
  • Ugnsrostad potatis:
  • 1 kg skivad fast potatis (0,5 cm)
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tsatsiki:
  • 1 riven gurka
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 1 msk hackad färsk dill
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2.5 msk citronsaft
  • 0.25 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • Dijonnaise cirka 4 deciliter:
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 1 dl dijonsenap
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Mal kött och späck på den grova hålskivan. Blanda smeten ordentligt med tomat, feta, kryddor och vatten, i cirka 5 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  2. Stoppa smeten i svinfjälster och gör korvar som är 10 centimeter långa. Låt hänga och torka i 1–2 timmar innan de paketeras och läggs i kyl. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig.
  3. Hetta upp ugnen med en långpanna i. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda potatis och olja i en bunke, krydda med salt och peppar.
  4. Ta ut den varma långpannan, fördela potatis och olja i den och stek i 20–25 minuter tills potatisen fått fin färg, rör om då och då. Blanda den rivna gurkan med lite salt, låt rinna av i durkslag i 10 minuter. Krama ur gurkan ordentligt och lägg i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
  5. Vispa äggulor, senap och vinäger luftigt. Tillsätt sedan lite olja i taget under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar och vispa ner resten av senapen. Stek eller grilla korvarna i cirka 15 minuter på medelvärme i lite olivolja. Servera med ugnsrostad potatis, tsatsiki och dijonnaise.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(18)
32 st
  • Ingredienser (32)
  • 18-20 korvar/4-6 portioner:
  • 1 kg tärnat lammkött
  • 200 g tärnat späck
  • 1 dl finhackade soltorkade tomater
  • 200 g smulad fetaost
  • 3 msk finhackade färska basilikablad
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1.5 dl iskallt vatten
  • 2.5 msk olivolja till stekning
  • 1 msk salt
  • Ugnsrostad potatis:
  • 1 kg skivad fast potatis (0,5 cm)
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tsatsiki:
  • 1 riven gurka
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 1 msk hackad färsk dill
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2.5 msk citronsaft
  • 0.25 tsk peppar
  • 1 tsk salt
  • Dijonnaise cirka 4 deciliter:
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 0.25 tsk vitpeppar
  • 1 dl dijonsenap
  • 0.5 tsk salt

The Aussie med ugnsrostad potatis, tsatsiki och dijonnaise

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

En lammkorv med smakinfluenser från inflyttade greker i Australien.

Tillagningstid: 2 timmar + ett dygn i kylskåp
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mal kött och späck på den grova hålskivan. Blanda smeten ordentligt med tomat, feta, kryddor och vatten, i cirka 5 minuter. Provstek en bit av färsen och smaka av.
  2. Stoppa smeten i svinfjälster och gör korvar som är 10 centimeter långa. Låt hänga och torka i 1–2 timmar innan de paketeras och läggs i kyl. Låt helst korven vila ett dygn innan servering, så hinner smakerna utveckla sig.
  3. Hetta upp ugnen med en långpanna i. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda potatis och olja i en bunke, krydda med salt och peppar.
  4. Ta ut den varma långpannan, fördela potatis och olja i den och stek i 20–25 minuter tills potatisen fått fin färg, rör om då och då. Blanda den rivna gurkan med lite salt, låt rinna av i durkslag i 10 minuter. Krama ur gurkan ordentligt och lägg i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.
  5. Vispa äggulor, senap och vinäger luftigt. Tillsätt sedan lite olja i taget under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar och vispa ner resten av senapen. Stek eller grilla korvarna i cirka 15 minuter på medelvärme i lite olivolja. Servera med ugnsrostad potatis, tsatsiki och dijonnaise.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(18)