Thailändsk kycklingwok
  • Tid 20 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Thailändsk kycklingwok

3.6 (83 betyg)

Tips på hur du smaksätter en påse wokgrönsaker.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g äggnudlar
  • 1 msk olja, till stekning
  • 350 g strimlad kycklingfilé
  • 500 g frysta, tinade wokgrönsaker
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg nudlarna, eventuellt brutna till kortare bitar, i kokande vatten. Låt dem koka ca 1 minut och spola dem sedan med kallt vatten i ett durkslag.

  2. 2

    Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn kycklingstrimlorna och grönsakerna under omrörning 10-15 minuter.

  3. 3

    Tillsätt currypasta och nudlar och woka ytterligare ett par minuter.

  4. 4

    Rör ner kycklingfond, fisksås, socker, lime och kokosmjölk. Hetta upp och smaka av med salt.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sebastian

    Riktigt bra recept !

  • Johan

    Har alltid gillat Thaimat och detta är busenkelt att göra och smakar riktigt gott!helt klart 5 av 5