Thailändsk bowl
  • Tid 35 min

Thailändsk bowl

4 (1 betyg)

Kycklingfärsen får genuin thailändsk smak av fisksås,lime och chili.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 1 msk fisksås
  • salt
  • 180 g risnudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 180 g färska böngroddar
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 gurka, hyvlad
  • 0.5 kruka färsk mynta
Till servering
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 lime, delade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen tillsden fått fin färg. Tillsätt vitlök och chili och stek någon minut. Häll i limesaft och fisksås. Smaka av med salt.

  2. 2

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i torr panna till fin färg. Vänd runt böngroddarna i sesamolja och sesamfrön.

  3. 3

    Fördela nudlar och alla grönsaker i serveringsskålar. Toppa med färsk mynta, chili och lime att pressa över.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar