Thaigryta med mifustrimlor
  • Tid 30 min

Thaigryta med mifustrimlor

4.5 (2 betyg)

Det ser ut som kyckling i thaigrytan men det är Mifu. Helt vegetariskt alltså! Smaksätt grytan med ingefära och koiander och servera med ris och lime.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 morot, slantad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 250 g strimlad naturell mifu
  • 0.5 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk koncentrerad thaifond knorr
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk honung
  • 150 g champinjoner, kvartade
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
Till servering
  • 4 dl jasminris
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 röd chili, tunt skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs morot, lök, vitlök och mifu i olja i en stekpanna.

  2. 2

    Häll i vatten, kokosmjölk och fond och låt sjuda ca 20 min. Tillsätt ingefära, honung och champinjoner. Servera med ris och limeklyftor. Toppa med koriander och ev röd chili.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Ulrika! Du kan ersätta fonden med citrongräs och lime. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

  • Ulrika

    Det här låter väldigt gott, men det verkar helt omöjligt att få tag i thaifond. Vilka andra ingredienser kan man använda i stället?

  • Coop redaktör

    Till Björn: Tack för din fråga. Våra vegorecept är lakto-ovo-vegetariska. De innehåller inte kött, skaldjur, fisk, fågel, köttbuljong eller gelatin. Däremot kan de innehålla ägg och mjölkprodukter.

  • Björn

    Hur kan den vara vegetarisk då mifu är gjord på mjölk? "Mifu består ju av mjölkprotein och då ska den egentligen kallas för laktovegetarisk" oavsett var det riktigt gott.

Visa fler