Thaifiskbiffar
  • Tid 30 min

Thaifiskbiffar

3.51 (55 betyg)

Nudlar med asiatiska laxbiffar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g glasnudlar
  • 2 ägg, endast vitan
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 finhackad röd chilifrukt
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 200 g finstrimlad vitkål
  • 1 tunt strimlad rödlök
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka hackad koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten.

  2. 2

    Vispa äggvitorna löst med en gaffel.

  3. 3

    Hacka fiskfilén fint och lägg i en skål. Eller mixa snabbt i en matberedare. Blanda ihop med äggvita, chili, salt och peppar. Forma till små biffar.

  4. 4

    Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna på svag värme, ca 3 min på varje sida. Lägg under folie så de hålls varma.

  5. 5

    Diska inte stekpannan utan lägg ner vitkål, rödlök och salt. Stek under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt nudlar och rör runt tills nudlarna är varma. Vänd ner koriandern och servera direkt med laxbiffarna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillsätt gärna en skvätt fisksås, saften och skalen av 1 lime till biffarna och en liten sked socker till nudlarna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • PalOma

    Super recept som kan användas till kycklingfärs också. Vi älskade biffarna som jag stekte i ugnen på ugnsplåt. Nästa gång kommer jag att köra plåten under grillen för mera färg. Ändrade dock så att jag hade 250 g lax, 400 g pollock, 150 g skalade räkor och två burkar krabba. allt SKALL köras i en matberedare och då räcker de två äggvitorna eftersom fisken blir som en smet i beredaren. Tillsatte aven Thai Chili Paste med thai basilika samt äkta asiatisk koriander. Nästa gång kommer jag att tillsätta finhackad mild chili för mera färg. Wokade Shirataki nudlar med vitkål och böngroddar. Detta var ett super recept, tack för det!

  • Britta/Webbredaktionen

    Limen och fisksåsen ska vara i biffarna, se tipset ovan.

  • Citrifolia

    Jag TROR att fisken skall köras i matberedare för att hålla ihop. Var är limeskal och/eller juicen och fisksåsen i receptet?

  • Britta/Webbredaktionen

    Receptet har justerats lite, men ha gärna med lime och fisksås. Koriandern ska blandas med nudlarna.

Visa fler