Thaiburgare med söt chilisås

Betyg (1-5):
3.36 (14 betyg)

Roligt alternativ med härliga örter. Det hembakta brödet blir en fin bonus.

Tillagningstid: 1 timme 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 600 g laxfilé
  • 3 hackade salladslökar
  • 3 tsk finhackat citrongräs
  • 0.5 dl hackad thaibasilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk majsena
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Söt chilisås:
  • 1 dl yoghurt, 10 %
  • 0.5 dl söt chilisås
  • Hamburgerbröd:
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 dl kruskakli, eller vetekli
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 11 dl dinkelmjöl
  • 0.5 msk salt
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 0.75 dl ljusa eller svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar och hacka den sedan så fint det går. Blanda alla ingredienser till burgarna och forma 6-8 stycken. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i smöret och låt det smälta. Stek burgarna på svag värme, 2-3 minuter på varje sida.
  2. Blanda yoghurt och söt chilisås.

Hamburgerbröd

  1. Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten, 37 grader. Tillsätt socker, salt, kli, smör och nästan allt mjöl, spara 1 deciliter till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i cirka 40 minuter. Dela degen i 12 bitar och platta ut dem i runda kakor.
  2. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Jäs dem cirka 30 minuter. Vispa sönder ägget med vattnet och pensla bröden. Strö över rikligt med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Bröd som inte äts genast går utmärkt att frysa.

Servering

Servera burgare och sås med hamburgerbröd, sallad, tomat och gurka. Strimla pak soi eller kinakål och ha vid sidan om.

Tips

Hinner du inte baka bröd? Ja, då kan du alltid rosta en skiva gott bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej i ugnen med krispig topping

(16)

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 600 g laxfilé
  • 3 hackade salladslökar
  • 3 tsk finhackat citrongräs
  • 0.5 dl hackad thaibasilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk majsena
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Söt chilisås:
  • 1 dl yoghurt, 10 %
  • 0.5 dl söt chilisås
  • Hamburgerbröd:
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 dl kruskakli, eller vetekli
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 11 dl dinkelmjöl
  • 0.5 msk salt
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 0.75 dl ljusa eller svarta sesamfrön

Thaiburgare med söt chilisås

Betyg (1-5):
3.36 (14 betyg)

Roligt alternativ med härliga örter. Det hembakta brödet blir en fin bonus.

Tillagningstid: 1 timme 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar och hacka den sedan så fint det går. Blanda alla ingredienser till burgarna och forma 6-8 stycken. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i smöret och låt det smälta. Stek burgarna på svag värme, 2-3 minuter på varje sida.
  2. Blanda yoghurt och söt chilisås.

Hamburgerbröd

  1. Rör ut jästen i en bunke med ljummet vatten, 37 grader. Tillsätt socker, salt, kli, smör och nästan allt mjöl, spara 1 deciliter till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk i cirka 40 minuter. Dela degen i 12 bitar och platta ut dem i runda kakor.
  2. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Jäs dem cirka 30 minuter. Vispa sönder ägget med vattnet och pensla bröden. Strö över rikligt med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Bröd som inte äts genast går utmärkt att frysa.

Servering

Servera burgare och sås med hamburgerbröd, sallad, tomat och gurka. Strimla pak soi eller kinakål och ha vid sidan om.

Tips

Hinner du inte baka bröd? Ja, då kan du alltid rosta en skiva gott bröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej i ugnen med krispig topping

(16)

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(120)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies