För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Teriyakilax med sesamfrön och paprika

Betyg (1-5):
2.36 (25 betyg)

En vardagsfavorit, smaksätt laxen med teriyaki och sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 gul paprika i bitar
  • 1 dl teriyakimarinad
  • 2 msk sesamfrön
  • Till servering:
  • basmatiris
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Fördela paprikan runt om
  2. Ringla eller pensla på teriyakimarinad och strö över sesamfrön.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Använd gärna en stektermometer, laxen ska ha en innertemperatur på 50°, då är den perfekt.

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till laxen. Garnera med mynta.

Tips

Lägg gärna till mer grönsaker - broccoli, zucchini eller fänkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2013-11-25

Middagsmat

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(15)

Laxpaj med potatis

(17)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Lax- och spenatpaj

(96)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g laxfilé
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 gul paprika i bitar
  • 1 dl teriyakimarinad
  • 2 msk sesamfrön
  • Till servering:
  • basmatiris
  • färsk mynta

Teriyakilax med sesamfrön och paprika

Betyg (1-5):
2.36 (25 betyg)

En vardagsfavorit, smaksätt laxen med teriyaki och sesamfrön.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Fördela paprikan runt om
  2. Ringla eller pensla på teriyakimarinad och strö över sesamfrön.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Använd gärna en stektermometer, laxen ska ha en innertemperatur på 50°, då är den perfekt.

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till laxen. Garnera med mynta.

Tips

Lägg gärna till mer grönsaker - broccoli, zucchini eller fänkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2013-11-25

Middagsmat

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(15)

Laxpaj med potatis

(17)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(25)

Lax- och spenatpaj

(96)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(14)