Tekakor/Hamburgerbröd/Korvbröd
  • Tid 45 min
  • Ugn 250º

Tekakor/Hamburgerbröd/Korvbröd

0 (0 betyg)

Glutenfria

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

12 st
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 msk smält smör eller flytande margarin
  • 0.5 dl sesamfrö (ger brödet god smak)
  • 8 dl glutenfri mjölmix
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp alla ingredienser i en degbunke. Blanda väl i matberedare eller för hand i ca 3 minuter.

  2. 2

    Fördela degklickar med en sked på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta 20-30 minuter.

  3. 3

    Sätt ugnen på 250° C. Pensla brödet med margarin för att få fin färg. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar