

Tagliatelle med musslor och bacon
Betyg (1-5):
Saftig pasta med musslor, bacon och körsbärstomater.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 320 g tagliatelle
- 1 msk smör
- 140 g bacon, strimlad
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, rivna
- 0.5 tsk torkad timjan
- 400 g körsbärstomater på burk
- 250 g frysta blåmusslor utan skal, tinade
- 1 kruka bladpersilja
- 1 msk olivolja
- svartpeppar
- salt och peppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek bacon, lök, vitlök och timjan. Häll i tomaterna och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt musslorna och servera tillsammans med pastan direkt då musslorna blivit varma. Klipp över persilja, ringla över olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.
Tips

Häll i en skvätt vittvin och låt puttra med i såsen.
Tagliatelle med musslor och bacon
Betyg (1-5):
Saftig pasta med musslor, bacon och körsbärstomater.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek bacon, lök, vitlök och timjan. Häll i tomaterna och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt musslorna och servera tillsammans med pastan direkt då musslorna blivit varma. Klipp över persilja, ringla över olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.
Tips

Häll i en skvätt vittvin och låt puttra med i såsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!