För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg (1-5):
3.64 (33 betyg)

Saftig pasta med musslor, bacon och körsbärstomater.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 250 g frysta blåmusslor utan skal, tinade
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek bacon, lök, vitlök och timjan. Häll i tomaterna och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt musslorna och servera tillsammans med pastan direkt då musslorna blivit varma. Klipp över persilja, ringla över olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Häll i en skvätt vittvin och låt puttra med i såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(42)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Moussakagratäng

(98)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 320 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 140 g bacon, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 250 g frysta blåmusslor utan skal, tinade
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt och peppar

Tagliatelle med musslor och bacon

Betyg (1-5):
3.64 (33 betyg)

Saftig pasta med musslor, bacon och körsbärstomater.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek bacon, lök, vitlök och timjan. Häll i tomaterna och låt puttra någon minut, smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt musslorna och servera tillsammans med pastan direkt då musslorna blivit varma. Klipp över persilja, ringla över olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Häll i en skvätt vittvin och låt puttra med i såsen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(42)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(23)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)

Borsjtj med kryddig korv

(26)

Moussakagratäng

(98)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Kycklingbollar med dill och citron

(86)