Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål
  • Tid 30 min

Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål

0 (0 betyg)

En lyxig pastarätt på tagliatelle med sås på saffran, vin och grädde. Tillsammans med fänkål och kallrökt lax blir det ett trevligt avbrott i den klassiska julmaten.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 förpackning saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula), till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Fräs lök, fänkål, saffran och fänkålsfrön i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt koka kraftigt tills hälften återstår. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.

  3. 3

    Vänd runt den nykokta pastan med såsen och strimlad lax. Dra några varv med pepparkvarnen och toppa ev med rivet citronskal vid servering.

Servering

Spara och toppa pastan med fänkålsdillen.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar