Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

En lyxig pastarätt på tagliatelle med sås på saffran, vin och grädde. Tillsammans med fänkål och kallrökt lax blir det ett trevligt avbrott i den klassiska julmaten.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 400 g tagliatelle
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 förpackning saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula), till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs lök, fänkål, saffran och fänkålsfrön i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt koka kraftigt tills hälften återstår. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd runt den nykokta pastan med såsen och strimlad lax. Dra några varv med pepparkvarnen och toppa ev med rivet citronskal vid servering.

Servering

Spara och toppa pastan med fänkålsdillen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-02-21

Lite smaklös för både mig och min man. Och ändå hade vi i lite extra vin. Synd, för den såg väldigt god ut.

Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(42)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(148)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Bowl med sashimilax

(2)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 400 g tagliatelle
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 förpackning saffran (à 0,5 g)
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula), till servering

Tagliatelle i saffranssås med kallrökt lax och fänkål

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

En lyxig pastarätt på tagliatelle med sås på saffran, vin och grädde. Tillsammans med fänkål och kallrökt lax blir det ett trevligt avbrott i den klassiska julmaten.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fräs lök, fänkål, saffran och fänkålsfrön i smör i en kastrull. Häll på vinet och låt koka kraftigt tills hälften återstår. Tillsätt vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd runt den nykokta pastan med såsen och strimlad lax. Dra några varv med pepparkvarnen och toppa ev med rivet citronskal vid servering.

Servering

Spara och toppa pastan med fänkålsdillen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-02-21

Lite smaklös för både mig och min man. Och ändå hade vi i lite extra vin. Synd, för den såg väldigt god ut.

Liknande recept

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(42)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(148)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Bowl med sashimilax

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies