Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175-225º

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

3.45 (170 betyg)

Taco på ett annorlunda vis i en härlig paj. Enkelt att ha på buffén, kall som varm.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175-225º

Ingredienser

6 portioner
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 0.5 hackad gul lök
  • 400 g nötfärs
  • 28 g mexikansk kryddblandning, helst taco
  • 2 dl tacosås, mild, medium eller stark
  • 8 st hela eller delade cocktailtomater
  • 2 skivade jalapeño
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 1.5 dl riven, lagrad ost, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt smöret vara kylskåpskallt om du mixar degen i matberedare. Tryck ut degen i en rund form som är 20 centimeter i diameter. Förgrädda skalet 10 minuter i 225 grader.

Fyllning

  1. 1

    Fräs löken i smöret, tillsätt färsen och stek tills den är jämnt grynig. Rör då och då. Tillsätt kryddmix och tacosås och låt puttra någon minut. Fördela färsen i det varma pajskalet. Lägg på tomater och feferoni eller jalapeño. Vispa ihop ägg, gräddfil och svartpeppar och häll över färsen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen, 30-40 minuter.

Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sven-Inge

    Helt klart att det måste vara en hög form! Tog en låg form 26 cm och det rann över!

  • Fatma

    Enkelt och gott.

  • Coop webbredaktör

    Till Marianne: Det ska vara en påse tacomix.

  • Marianne

    Mexikansk kryddblandning, är det detsamma som Taco kryddmix? I så fall skulle det gå åt 3 påsar drygt. Låter väldigt mycket, kan väl inte stämma?

Visa fler