Syltgrottor

Syltgrottor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl (ca 270 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallon- och blåbärssylt
  • 125 g hallon, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 125 g blåbär, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 1.5 dl syltsocker

Gör så här

  1. Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
  3. Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-09

Hej Merja-Liisa, det stämmer att det inte är något bakpulver i. De gräddas ca 15 min, men håll lite koll eftersom alla ugnar är olika :) Lycka till!

Merja-Liisa

2022-02-06

ingen bakpulver?. hur länge ska man ha dem i ugnen?

Syltgrottor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • Mördeg
  • 200 g smör
  • 4.5 dl vetemjöl (ca 270 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Hallon- och blåbärssylt
  • 125 g hallon, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 125 g blåbär, frysta eller färska (eller andra valfria bär)
  • 1.5 dl syltsocker

Syltgrottor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Det här är en riktig mormorskaka. Andréa har gjort en urgod variant med drottningsylt. Recept av Andréa Brändström

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken

Gör så här

  1. Hallon- och blåbärssylt: Koka upp bär och socker under omrörning. Låt sjuda 8–10 min. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen, i maskin monterad med kniv eller för hand, till en smidig deg. Forma degen till en rulle och dela i 24 bitar. Rulla till kulor och lägg i små pappersformar.
  3. Platta till kulorna något och gör en fördjupning i varje. Fyll fördjupningarna med sylt, ½–1 tsk i varje. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Tips

Du kan såklart använda den sylt du själv tycker bäst om till syltgrottorna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-09

Hej Merja-Liisa, det stämmer att det inte är något bakpulver i. De gräddas ca 15 min, men håll lite koll eftersom alla ugnar är olika :) Lycka till!

Merja-Liisa

2022-02-06

ingen bakpulver?. hur länge ska man ha dem i ugnen?