Sweet chililax med ananas och couscous
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Sweet chililax med ananas och couscous

3.69 (16 betyg)

Laxfilé med couscous och exotisk salsa.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl couscous
  • 500 g laxkotletter
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk salt
  • 200 g ananas i bitar
  • 200 g majskorn
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.

  3. 3

    Vänd laxen i sweet chilisås och salta. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga i ugnen ca 12 min. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 52 grader.

  4. 4

    Blanda ananas och majs och ev lite sweet chilisås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
En variant, krydda laxen med tandoorikrydda och byt sweet chili mot mango chutney.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emma

    Detta var supergott. Dock bytte jag ut couscous till blomkålsris med ärtor.

  • Britta/webbredaktionen

    @ Ingrid Holmqvist Du ser alla omdömen. En del skriver ett omdöme och en del betygsätter recepten med stjärnor.

  • Ingrid Holmqvist

    Varför kan man inte se alla omdömen utan bara några få. På denna rätt sweet chililax finns 5 omdömen men bara ett går att se. Tacksam för svar

  • Birgitta Palmqvist

    Bra och lättlagad rätt.