Sweet chililax med ananas och couscous

Betyg (1-5):
3.69 (16 betyg)

Laxfilé med couscous och exotisk salsa.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 4 dl couscous
  • 500 g laxkotletter
  • 2 msk sweet chilisås
  • 200 g ananas i bitar
  • 200 g majskorn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vänd laxen i sweet chilisås och salta. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga i ugnen ca 12 min. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 52 grader.
  4. Blanda ananas och majs och ev lite sweet chilisås.

Tips

En variant, krydda laxen med tandoorikrydda och byt sweet chili mot mango chutney.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2016-02-19

Detta var supergott. Dock bytte jag ut couscous till blomkålsris med ärtor.

Britta/webbredaktionen

2013-12-03

@ Ingrid Holmqvist Du ser alla omdömen. En del skriver ett omdöme och en del betygsätter recepten med stjärnor.

Ingrid Holmqvist

2013-12-02

Varför kan man inte se alla omdömen utan bara några få. På denna rätt sweet chililax finns 5 omdömen men bara ett går att se. Tacksam för svar

Birgitta Palmqvist

2013-04-24

Bra och lättlagad rätt.

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(10)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris

(4)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(23)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 4 dl couscous
  • 500 g laxkotletter
  • 2 msk sweet chilisås
  • 200 g ananas i bitar
  • 200 g majskorn

Sweet chililax med ananas och couscous

Betyg (1-5):
3.69 (16 betyg)

Laxfilé med couscous och exotisk salsa.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Vänd laxen i sweet chilisås och salta. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga i ugnen ca 12 min. Använd gärna stektermometer, laxen är perfekt vid 52 grader.
  4. Blanda ananas och majs och ev lite sweet chilisås.

Tips

En variant, krydda laxen med tandoorikrydda och byt sweet chili mot mango chutney.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2016-02-19

Detta var supergott. Dock bytte jag ut couscous till blomkålsris med ärtor.

Britta/webbredaktionen

2013-12-03

@ Ingrid Holmqvist Du ser alla omdömen. En del skriver ett omdöme och en del betygsätter recepten med stjärnor.

Ingrid Holmqvist

2013-12-02

Varför kan man inte se alla omdömen utan bara några få. På denna rätt sweet chililax finns 5 omdömen men bara ett går att se. Tacksam för svar

Birgitta Palmqvist

2013-04-24

Bra och lättlagad rätt.

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Ugnsbakad lax med limeyoghurt och broccoli

(10)

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

(8)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris

(4)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies