För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Svärmor Britts citronsill

Betyg (1-5):
3.68 (40 betyg)

En fräsch sillinläggning med smak av citron och kryddpeppar

Tillagningstid: 20 minuter + tid för lagen att svalna
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Lag:
  • 3 nejlikor
  • 1 tsk hela vitpepparkorn
  • 1 tsk hela kryddpepparkorn
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1.5 dl pressad citron
  • 1 gul lök i tunna ringar
  • 10 cm skivad purjolök
  • 1 dl hackad dill
  • 230 g inläggningssill (5-minuterssill) i bitar (avrunnen vikt)

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser utom citron till lagen, koka upp och låt svalna. Tillsätt citronskal och -saft och blanda. Varva lök, purjolök, dill och sill i en skål eller glasburk. Häll på den avsvalnade lagen.
  2. Håller cirka 1 vecka i kylskåp.
  3. Det går bra att använda inläggningssill också.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2018-03-21

Jätte god sill.Både gamla och unga gillade den.

Madelene

2015-06-18

Till och med min sexåring som alltid hatat sill tyckte om denna söta men otroligt fräscha sill. Gjorde den till påsk och fick lova göra den vid alla storhelger!

Alfons

2014-01-08

Julbordets favorit

Jessica

2013-05-28

Det här var nog den godaste sill jag ätit! Kanske lite väl söt men otroligt god. Jag glömde ha i dill, och det blev toppengott så jag struntar nog i den till midsommar också. Alla gäster bad om receptet!

Liknande recept

Lax- och gösceviche

(1)

Currysill med äpple

(15)

Laxbakelse

(66)

Krämig citrongrässill

(1)

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(6)

Limeströmming

(0)
11 st
  • Lag:
  • 3 nejlikor
  • 1 tsk hela vitpepparkorn
  • 1 tsk hela kryddpepparkorn
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1.5 dl pressad citron
  • 1 gul lök i tunna ringar
  • 10 cm skivad purjolök
  • 1 dl hackad dill
  • 230 g inläggningssill (5-minuterssill) i bitar (avrunnen vikt)

Svärmor Britts citronsill

Betyg (1-5):
3.68 (40 betyg)

En fräsch sillinläggning med smak av citron och kryddpeppar

Tillagningstid: 20 minuter + tid för lagen att svalna
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser utom citron till lagen, koka upp och låt svalna. Tillsätt citronskal och -saft och blanda. Varva lök, purjolök, dill och sill i en skål eller glasburk. Häll på den avsvalnade lagen.
  2. Håller cirka 1 vecka i kylskåp.
  3. Det går bra att använda inläggningssill också.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2018-03-21

Jätte god sill.Både gamla och unga gillade den.

Madelene

2015-06-18

Till och med min sexåring som alltid hatat sill tyckte om denna söta men otroligt fräscha sill. Gjorde den till påsk och fick lova göra den vid alla storhelger!

Alfons

2014-01-08

Julbordets favorit

Jessica

2013-05-28

Det här var nog den godaste sill jag ätit! Kanske lite väl söt men otroligt god. Jag glömde ha i dill, och det blev toppengott så jag struntar nog i den till midsommar också. Alla gäster bad om receptet!

Liknande recept

Lax- och gösceviche

(1)

Currysill med äpple

(15)

Laxbakelse

(66)

Krämig citrongrässill

(1)

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(6)

Limeströmming

(0)