För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Svamprisotto med ugnsbakade rotsaker

Betyg (1-5):
3 (12 betyg)

Citron- och örtkryddade rovor med en len risotto.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg t ex rotfrukter t ex. potatis, kålrot, morot, palsternacka, rotselleri
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 citron eller lime, rivet skal (efter smak)
  • 2 msk rosmarin eller timjan
  • 300 g färska champinjoner eller karljohansvamp
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller olja
  • 4 dl arborioris eller avorioris
  • 10 dl vatten
  • 2 svamp- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven parmesanost (1 dl = ca 50 g)
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Borsta rotfrukterna, skala dem ev och skär dem i bitar, klyftor eller halvor. Lägg det skurna på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite fett och honung. Vänd runt rotfrukterna. Sätt in fatet i övre delen av ugnen och baka rotfrukterna ca 30 minuter. Vänd dem då och då så att de blir jämnt brynta. Strö över lite strimlat citrusskal och örtkrydda efter halva tiden. Känn med en provnål att rotfrukterna är lagom mjuka. Strö över lite salt.

Risotto

  1. Skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i fettet i en gryta under omrörning tills de mjuknar, löken ska inte ta färg. Blanda i riset och rör om ordentligt. Fräs ytterligare några minuter under omrörning. Koka upp buljongen i en kastrull och låt den sjuda. Tillsätt någon dl buljong i taget i riset, rör om då och då. Tillsätt mer buljong allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, 20-25 minuter. Ta grytan från värmen, smaka av med salt och peppar, rör ner en klick fett och den rivna osten. Servera risotton med ugnsbakade rotsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-02-25

Serverade till vegetarianer tillsammans med Tabbouleh på quinoa. Mycket uppskattat. https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/t/tabbouleh-paa-quinoa/ Jag gav både rotsakerna och risotton mera tid. Al dente innebär för mig ofta för ett tuggmostånd som jag ogillar.

Malin

2014-11-18

Gott! Bra recept men bytte ut parmesanen mot prästost då vi bara hade det hemma...

Solveig Fasth

2013-10-31

Jättegott, tog väl lite tid förstås. Men en smakupplevelse i högsta grad, rekommenderas!!!!!!!

Liknande recept

Bibimbap

(8)

Svamprisotto med västerbottensost och chorizovinägrett

(8)

Risotto al funghi

(28)

Svamprisotto med spenat och chèvre

(13)

Tryffelrisotto med svamp och fläsk

(11)

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

(7)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg t ex rotfrukter t ex. potatis, kålrot, morot, palsternacka, rotselleri
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 citron eller lime, rivet skal (efter smak)
  • 2 msk rosmarin eller timjan
  • 300 g färska champinjoner eller karljohansvamp
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller olja
  • 4 dl arborioris eller avorioris
  • 10 dl vatten
  • 2 svamp- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl riven parmesanost (1 dl = ca 50 g)
  • 0.5 tsk salt

Svamprisotto med ugnsbakade rotsaker

Betyg (1-5):
3 (12 betyg)

Citron- och örtkryddade rovor med en len risotto.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Borsta rotfrukterna, skala dem ev och skär dem i bitar, klyftor eller halvor. Lägg det skurna på ett ugnssäkert fat. Droppa över lite fett och honung. Vänd runt rotfrukterna. Sätt in fatet i övre delen av ugnen och baka rotfrukterna ca 30 minuter. Vänd dem då och då så att de blir jämnt brynta. Strö över lite strimlat citrusskal och örtkrydda efter halva tiden. Känn med en provnål att rotfrukterna är lagom mjuka. Strö över lite salt.

Risotto

  1. Skiva svampen. Skala och hacka löken. Fräs lök och svamp i fettet i en gryta under omrörning tills de mjuknar, löken ska inte ta färg. Blanda i riset och rör om ordentligt. Fräs ytterligare några minuter under omrörning. Koka upp buljongen i en kastrull och låt den sjuda. Tillsätt någon dl buljong i taget i riset, rör om då och då. Tillsätt mer buljong allteftersom den sugs upp av riset. Fortsätt på samma sätt tills risgrynen är nätt och jämnt mjuka, 20-25 minuter. Ta grytan från värmen, smaka av med salt och peppar, rör ner en klick fett och den rivna osten. Servera risotton med ugnsbakade rotsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2017-02-25

Serverade till vegetarianer tillsammans med Tabbouleh på quinoa. Mycket uppskattat. https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/t/tabbouleh-paa-quinoa/ Jag gav både rotsakerna och risotton mera tid. Al dente innebär för mig ofta för ett tuggmostånd som jag ogillar.

Malin

2014-11-18

Gott! Bra recept men bytte ut parmesanen mot prästost då vi bara hade det hemma...

Solveig Fasth

2013-10-31

Jättegott, tog väl lite tid förstås. Men en smakupplevelse i högsta grad, rekommenderas!!!!!!!

Liknande recept

Bibimbap

(8)

Svamprisotto med västerbottensost och chorizovinägrett

(8)

Risotto al funghi

(28)

Svamprisotto med spenat och chèvre

(13)

Tryffelrisotto med svamp och fläsk

(11)

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

(7)

Baconrullad kycklingfilé med svamprisotto

(48)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)