Svamprisotto med spenat och chèvre
  • Tid 35 min

Svamprisotto med spenat och chèvre

3.42 (12 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk smör
  • 400 g svamp, ex höstkantareller
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 200 g chèvre
  • 100 g bladspenat
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna med smör och stek svamp och lök, ca 3 min.

  2. 2

    Lägg hälften av svampfräset i en kastrull tillsammans med ris och stek ihop någon minut. Tillsätt vin och buljong så det täcker riset. Låt riset sjuda på svag värme. Rör om då och då och fyll på med mer buljong då vätskan kokat in. Riset är klart när all buljong kokat in men riset fortfarande är lätt rinnigt och riskärnan är mjuk.

  3. 3

    Vänd ner resterande svamp, chèvre och spenat. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Överraskande god ☺ Kan absolut rekommendera den.

  • Johanna

    En god risotto men den smakade lite för mycket chevre och för lite kantareller för min smak men gillar man chevre så gillar man denna!

  • Sara

    Det finns väl ingen svamp som heter höstkantareller? Använd gärna svamparnas riktiga namn i stället.