Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Örtdoftande kyckling med en mustig svamprisotto.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 2 dl färska örter t ex basilika, körvel, persilja, timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Risotto:
  • 1 hackad gul lök
  • 300 svamp, ex ostronskivling, champinjoner, karljohansvamp
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk smör
  • 3 msk riven parmesan
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lossa skinnet något och stoppa in kryddorna under det. Pensla delarna med olja och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter.
  2. Fräs lök och svamp i oljan tills de mjuknar. Blanda i riset och fräs ett par minuter till. Häll i vinet. Späd med buljongen några dl i taget, allteftersom den sugs upp av riset. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, 20-25 minuter.
  3. Smaka av med fett, ost, salt och peppar. Servera kyckling och risotto med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2020-03-04

Verkligen supergott! Detta gör jag gärna om

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 kycklingbröst
  • 2 dl färska örter t ex basilika, körvel, persilja, timjan
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Risotto:
  • 1 hackad gul lök
  • 300 svamp, ex ostronskivling, champinjoner, karljohansvamp
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk smör
  • 3 msk riven parmesan
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Svamprisotto med örtbakat kycklingbröst

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Örtdoftande kyckling med en mustig svamprisotto.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med salt och peppar. Lossa skinnet något och stoppa in kryddorna under det. Pensla delarna med olja och lägg dem i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter.
  2. Fräs lök och svamp i oljan tills de mjuknar. Blanda i riset och fräs ett par minuter till. Häll i vinet. Späd med buljongen några dl i taget, allteftersom den sugs upp av riset. Koka tills riset är nätt och jämnt mjukt, 20-25 minuter.
  3. Smaka av med fett, ost, salt och peppar. Servera kyckling och risotto med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2020-03-04

Verkligen supergott! Detta gör jag gärna om