Svamppytt med rökt sidfläsk och rotfrukter

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Höstlig pytt med god smak från rökt sidfläsk, kålrötter, morötter och palsternacka.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 150 g rökt, tärnat sidfläsk
  • 300 g tärnad svamp
  • 250 g tärnad kålrot
  • 4 tärnade morötter
  • 4 tärnad palsternackor
  • 2 msk smör
  • 1 klyftad röd lök
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Färskoströra:
  • 100 g färskost
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl riven västerbottensost

Gör så här

  1. Bryn fläsket i torr het stekpanna så att det blir knaprigt.
  2. Stek svampen i fettet från sidfläsket under omrörning tills all vätska är borta och lägg åt sidan.
  3. Lägg rotfrukterna i kokande lättsaltat vatten och koka max 5 minuter, häll av i durkslag.
  4. Hetta upp en panna med smöret och stek rotfrukter och lök 4–5 minuter. Blanda i fläsk, svamp, timjan och smaka av med salt och peppar.

Färskoströra

  1. Blanda alla ingredienser till färskoströran. Servera till pytten.

Tips

Servera gärna med en färskoströra.<br>Rosta alla ingredienser i ugnen så slipper du stå vid osig spis. Servera med en pepparrotsfärskost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon - Coop

(23)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola - Coop

(18)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Risoni med svamp och parmesan - Coop

(22)

Asiatiskt långkok med nudlar - Coop

(0)

Vildsvinsfräs från Djursnäs - Coop

(8)

Viltskav - Coop

(26)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 150 g rökt, tärnat sidfläsk
  • 300 g tärnad svamp
  • 250 g tärnad kålrot
  • 4 tärnade morötter
  • 4 tärnad palsternackor
  • 2 msk smör
  • 1 klyftad röd lök
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Färskoströra:
  • 100 g färskost
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl riven västerbottensost

Svamppytt med rökt sidfläsk och rotfrukter

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Höstlig pytt med god smak från rökt sidfläsk, kålrötter, morötter och palsternacka.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn fläsket i torr het stekpanna så att det blir knaprigt.
  2. Stek svampen i fettet från sidfläsket under omrörning tills all vätska är borta och lägg åt sidan.
  3. Lägg rotfrukterna i kokande lättsaltat vatten och koka max 5 minuter, häll av i durkslag.
  4. Hetta upp en panna med smöret och stek rotfrukter och lök 4–5 minuter. Blanda i fläsk, svamp, timjan och smaka av med salt och peppar.

Färskoströra

  1. Blanda alla ingredienser till färskoströran. Servera till pytten.

Tips

Servera gärna med en färskoströra.<br>Rosta alla ingredienser i ugnen så slipper du stå vid osig spis. Servera med en pepparrotsfärskost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon - Coop

(23)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola - Coop

(18)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Risoni med svamp och parmesan - Coop

(22)

Asiatiskt långkok med nudlar - Coop

(0)

Vildsvinsfräs från Djursnäs - Coop

(8)

Viltskav - Coop

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies