Svamppytt med rökt sidfläsk och rotfrukter

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Höstlig pytt med god smak från rökt sidfläsk, kålrötter, morötter och palsternacka.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 150 g rökt, tärnat sidfläsk
  • 300 g tärnad svamp
  • 250 g tärnad kålrot
  • 4 tärnade morötter
  • 4 tärnad palsternackor
  • 2 msk smör
  • 1 klyftad röd lök
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Färskoströra:
  • 100 g färskost
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn fläsket i torr het stekpanna så att det blir knaprigt.
  2. Stek svampen i fettet från sidfläsket under omrörning tills all vätska är borta och lägg åt sidan.
  3. Lägg rotfrukterna i kokande lättsaltat vatten och koka max 5 minuter, häll av i durkslag.
  4. Hetta upp en panna med smöret och stek rotfrukter och lök 4–5 minuter. Blanda i fläsk, svamp, timjan och smaka av med salt och peppar.

Färskoströra

  1. Blanda alla ingredienser till färskoströran. Servera till pytten.

Tips

Servera gärna med en färskoströra.<br>Rosta alla ingredienser i ugnen så slipper du stå vid osig spis. Servera med en pepparrotsfärskost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Viltskav

(27)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(18)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 150 g rökt, tärnat sidfläsk
  • 300 g tärnad svamp
  • 250 g tärnad kålrot
  • 4 tärnade morötter
  • 4 tärnad palsternackor
  • 2 msk smör
  • 1 klyftad röd lök
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Färskoströra:
  • 100 g färskost
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 0.25 tsk salt

Svamppytt med rökt sidfläsk och rotfrukter

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Höstlig pytt med god smak från rökt sidfläsk, kålrötter, morötter och palsternacka.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn fläsket i torr het stekpanna så att det blir knaprigt.
  2. Stek svampen i fettet från sidfläsket under omrörning tills all vätska är borta och lägg åt sidan.
  3. Lägg rotfrukterna i kokande lättsaltat vatten och koka max 5 minuter, häll av i durkslag.
  4. Hetta upp en panna med smöret och stek rotfrukter och lök 4–5 minuter. Blanda i fläsk, svamp, timjan och smaka av med salt och peppar.

Färskoströra

  1. Blanda alla ingredienser till färskoströran. Servera till pytten.

Tips

Servera gärna med en färskoströra.<br>Rosta alla ingredienser i ugnen så slipper du stå vid osig spis. Servera med en pepparrotsfärskost.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Viltskav

(27)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(18)

Caesarsallad - grundrecept

(33)

Skogssvampsoppa med chipotlekrutonger och bacon

(23)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies