Svampomelett med sardeller
  • Tid 25 min

Svampomelett med sardeller

0 (0 betyg)

Matig, krämig omelett toppad med riven ost, tomater och gräslök.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl rensad svamp, t ex kantareller, portabella eller skogschampinjoner i bitar
  • 1 msk smör
  • 6 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 6 msk vatten
  • 80 g sardellfiléer
  • 0.5 dl riven ost
  • 2 msk klippt gräslök
  • 4 tomater i bitar
  • 70 g sardellfiléer
  • 360 g portions bröd (ett bröd per portion)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg svampbitarna i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka in. Lägg i fettet och fräs ca 5 minuter.

  2. 2

    Vispa ihop ägg, salt, peppar och vatten, bara så att det blir blandat. Häll smeten över svampen. Lyft och stick i omeletten med en gaffel så att lös smet kan rinna ner och stelna.

  3. 3

    Strö på ost när ytan stelnat till lite. Omeletten är klar när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.

  4. 4

    Lägg på gräslök, tomat och sardeller och servera gärna med bröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar