Svamp- och fänkålssallad
  • Tid 20 min

Svamp- och fänkålssallad

4 (1 betyg)

Smörstekt svamp med fänkål och fräsch citrusdressing blir det perfekta tillbehöret till kött, fisk eller det vegetariska alternativet.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färska eller frysta champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm svartpeppar (eller efter smak)
  • 2 fänkål
Dressing:
  • 2 st lime eller motsvarande mängd citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olja
  • 2 msk persilja, eller efter smak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Borsta den färska svampen, skölj den om det behövs och skiva den. Lägg den frysta otinad i en stekpanna och låt vätskan koka in. Fräs den färska eller frysta svampen i fettet tills det börjar knäppa i den och den fått lite färg. Strö över lite salt och peppar. Låt svalna.

  2. 2

    Putsa fänkålen, skär bort hårda stjälkar och en skiva av bottnen. Spara de dilliknande bladen. Skär fänkålen först i fjärdedelar, sedan varje del i tunna skivor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, 3-5 min. Låt svalna.

  3. 3

    Lägg svamp och fänkål i en skål. Blanda citrussaft, salt och peppar. Blanda i vatten och olja. Häll dressingen i skålen. Grovhacka fänkålsvipporna och ev persilja. Vänd ner det gröna i salladen.

Servering

Serveras ljummen med ett gott bröd och med stekt eller rökt fisk, rökt skinka eller räkor för den som vill.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingrid

    Supergod och fräsch sallad! Helt klart en ny favorit. God till en bit fisk eller som buffémat.