Svamp- och ankbröstsoppa med mango
  • Tid 40 min
  • Ugn 150º

Svamp- och ankbröstsoppa med mango

0 (0 betyg)

Nudelsoppa med lime, chilisås och läckert ugnsgrillad anka.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g ankbröst eller kycklingbröstfiléer
  • 2 tsk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 liter svampbuljong av fond eller tärning
  • 150 g skivade shiitake eller champinjoner
  • 1 liten strimlad röd chilifrukt
  • 150 g skivad purjolök
  • 125 g glasnudlar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk söt chilisås
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 80 g babyspenat
  • 1 tärnad mango
  • 1 msk sherry eller konjak
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn ankbröstet utan fett, först på skinnsidan ca 4 minuter och sedan på den andra ca 2 minuter. Eller bryn kycklingen i lite fett bara tills den blivit lite ljusbrun i färgen. Salta och peppra fågeln.

  2. 2

    Lägg den i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen för ankbröstet är 60º och 70º för kycklingen, det tar 15-20 minuter. Låt köttet vila inlindat i folie ca 10 minuter innan det skärs i tunna skivor.

  3. 3

    Koka upp buljongen och lägg i svamp, purjo, chili och nudlar och koka 3-4 minuter. Smaka av soppan med lime, sweet chilisås, salt och peppar. Lägg i köttskivor, spenat och mango strax före servering och hetta upp. Smaka av ytterligare ev med sherry eller konjak.

Servering

Servera med portionsbröd.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar