Svamp- och ankbröstsoppa med mango

Svamp- och ankbröstsoppa med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Nudelsoppa med lime, chilisås och läckert ugnsgrillad anka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g ankbröst eller kycklingbröstfiléer
  • 2 tsk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 liter svampbuljong av fond eller tärning
  • 150 g skivade shiitake eller champinjoner
  • 1 liten strimlad röd chilifrukt
  • 150 g skivad purjolök
  • 125 g glasnudlar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk söt chilisås
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 80 g babyspenat
  • 1 tärnad mango
  • 1 msk sherry eller konjak
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Bryn ankbröstet utan fett, först på skinnsidan ca 4 minuter och sedan på den andra ca 2 minuter. Eller bryn kycklingen i lite fett bara tills den blivit lite ljusbrun i färgen. Salta och peppra fågeln.
  2. Lägg den i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen för ankbröstet är 60º och 70º för kycklingen, det tar 15-20 minuter. Låt köttet vila inlindat i folie ca 10 minuter innan det skärs i tunna skivor.
  3. Koka upp buljongen och lägg i svamp, purjo, chili och nudlar och koka 3-4 minuter. Smaka av soppan med lime, sweet chilisås, salt och peppar. Lägg i köttskivor, spenat och mango strax före servering och hetta upp. Smaka av ytterligare ev med sherry eller konjak.

Servering

Servera med portionsbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Svamp- och ankbröstsoppa med mango
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 350 g ankbröst eller kycklingbröstfiléer
  • 2 tsk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 liter svampbuljong av fond eller tärning
  • 150 g skivade shiitake eller champinjoner
  • 1 liten strimlad röd chilifrukt
  • 150 g skivad purjolök
  • 125 g glasnudlar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk söt chilisås
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 80 g babyspenat
  • 1 tärnad mango
  • 1 msk sherry eller konjak
  • 1 krm salt, efter smak

Svamp- och ankbröstsoppa med mango

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Nudelsoppa med lime, chilisås och läckert ugnsgrillad anka.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn ankbröstet utan fett, först på skinnsidan ca 4 minuter och sedan på den andra ca 2 minuter. Eller bryn kycklingen i lite fett bara tills den blivit lite ljusbrun i färgen. Salta och peppra fågeln.
  2. Lägg den i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen för ankbröstet är 60º och 70º för kycklingen, det tar 15-20 minuter. Låt köttet vila inlindat i folie ca 10 minuter innan det skärs i tunna skivor.
  3. Koka upp buljongen och lägg i svamp, purjo, chili och nudlar och koka 3-4 minuter. Smaka av soppan med lime, sweet chilisås, salt och peppar. Lägg i köttskivor, spenat och mango strax före servering och hetta upp. Smaka av ytterligare ev med sherry eller konjak.

Servering

Servera med portionsbröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!