
Svamp- och ankbröstsoppa med mango
Betyg (1-5):
Nudelsoppa med lime, chilisås och läckert ugnsgrillad anka.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 350 g ankbröst eller kycklingbröstfiléer
- 2 tsk smör
- 1 krm svartpeppar
- 1.5 liter svampbuljong av fond eller tärning
- 150 g skivade shiitake eller champinjoner
- 1 liten strimlad röd chilifrukt
- 150 g skivad purjolök
- 125 g glasnudlar
- 1 lime, rivet skal och pressad saft
- 1 msk söt chilisås
- 1 krm peppar, efter smak
- 80 g babyspenat
- 1 tärnad mango
- 1 msk sherry eller konjak
- 1 krm salt, efter smak
Gör så här
- Bryn ankbröstet utan fett, först på skinnsidan ca 4 minuter och sedan på den andra ca 2 minuter. Eller bryn kycklingen i lite fett bara tills den blivit lite ljusbrun i färgen. Salta och peppra fågeln.
- Lägg den i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen för ankbröstet är 60º och 70º för kycklingen, det tar 15-20 minuter. Låt köttet vila inlindat i folie ca 10 minuter innan det skärs i tunna skivor.
- Koka upp buljongen och lägg i svamp, purjo, chili och nudlar och koka 3-4 minuter. Smaka av soppan med lime, sweet chilisås, salt och peppar. Lägg i köttskivor, spenat och mango strax före servering och hetta upp. Smaka av ytterligare ev med sherry eller konjak.
Servering
Servera med portionsbröd.
Svamp- och ankbröstsoppa med mango
Betyg (1-5):
Nudelsoppa med lime, chilisås och läckert ugnsgrillad anka.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn ankbröstet utan fett, först på skinnsidan ca 4 minuter och sedan på den andra ca 2 minuter. Eller bryn kycklingen i lite fett bara tills den blivit lite ljusbrun i färgen. Salta och peppra fågeln.
- Lägg den i en ugnsform och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen för ankbröstet är 60º och 70º för kycklingen, det tar 15-20 minuter. Låt köttet vila inlindat i folie ca 10 minuter innan det skärs i tunna skivor.
- Koka upp buljongen och lägg i svamp, purjo, chili och nudlar och koka 3-4 minuter. Smaka av soppan med lime, sweet chilisås, salt och peppar. Lägg i köttskivor, spenat och mango strax före servering och hetta upp. Smaka av ytterligare ev med sherry eller konjak.
Servering
Servera med portionsbröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!