Svalkande melonsallad med fetaost och oliver
  • Tid 15 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Svalkande melonsallad med fetaost och oliver

3.3 (40 betyg)

Variera den grekiska salladen genom att tillsätta vattenmelon.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g svarta eller gröna oliver
  • 2 msk olivolja
  • 600 g vattenmelon, i bitar
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 120 g tunt strimlad röd lök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg oliverna i oljan. Blanda melon, fetaost och lök Tillsätt oliverna och ringla över resten av oljan och vinägern, samt strö över basilikan. Salta och peppra.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rödvinsvänegern kan bytas ut mot pressad citronsaft.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gerda

    Mums! Så fräscht och gott när vattenmelonerna är i säsong. Funkar bra även utan oliver, tycker jag.