Sushirulle
Sushirulle
  • Tid 40 min

Sushirulle

4.27 (11 betyg)

Egenrullat smakar extra gott, dubbla receptet och bjud på riktig sushifrossa.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk socker
Fyllning:
  • 1 tsk wasabi
  • 2 msk vatten
  • 1 avokado, urkärnad och skuren i bitar
  • 0.25 röd paprika, skuren i smala stavar
  • 0.25 gurka, skuren i smala stavar
Garnering:
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl sesamfrö
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris med vatten och salt enligt anvisning på förpackningen. Häll vinäger och socker över riset och rör om försiktigt. Lägg riset på ett bakplåtspapper tryck ut det med en gaffel till en fyrkant 25x30 cm.

  2. 2

    Blanda ut wasabin med lite vatten och stryk ut den på riset. Fördela grönsakerna jämnt över riset och rulla med bakplåtspapprets hjälp ihop det hela som en rulltårta.

  3. 3

    Strö ut solroskärnorna och sesamfröna på ett bakplåtspapper. Rulla risrullen i fröna så att de fastnar.

Servering

Servera med sojasås och inlagd ingefära.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • yohio

    det va skit bra hahahahahaha