Surkål - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (11 betyg)

Syrad vitkål med morötter och äpplen smaksatt med kummin. Smakrik surkål perfekt som tillbehör! Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 20 min + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g vitkål
  • 350 g morötter
  • 2 äpplen
  • 1 msk havssalt
  • 0.5 tsk kummin

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin. Skala och grovriv morötterna. Grovriv äpplena.
  2. Lägg allt i en bunke och strö över salt och kummin. Massera in saltet så det fördelar sig jämnt. Lägg kålen i en väl rengjord glasburk med gummiring och bygellås.
  3. Packa så tätt att vätskan som bildats täcker kålblandningen, men lämna ca 1 cm till locket. Låt stå mörkt i rumstemperatur i 3 dagar. Förvara sedan i kylen.

Påstricket:

  1. Fyll en fryspåse med så mycket vatten att påsen går att stoppa ner i glasburken ovanpå kålen. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2019-12-23

men den har ju inte bubblat klart efter 3 dagar, hur gör man då?

Astrid

2019-01-14

Enkelt och gott! Mild smak!

Magdolna Ibolya

2018-11-29

Jätte Gott

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 700 g vitkål
  • 350 g morötter
  • 2 äpplen
  • 1 msk havssalt
  • 0.5 tsk kummin

Surkål - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (11 betyg)

Syrad vitkål med morötter och äpplen smaksatt med kummin. Smakrik surkål perfekt som tillbehör! Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 20 min + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin. Skala och grovriv morötterna. Grovriv äpplena.
  2. Lägg allt i en bunke och strö över salt och kummin. Massera in saltet så det fördelar sig jämnt. Lägg kålen i en väl rengjord glasburk med gummiring och bygellås.
  3. Packa så tätt att vätskan som bildats täcker kålblandningen, men lämna ca 1 cm till locket. Låt stå mörkt i rumstemperatur i 3 dagar. Förvara sedan i kylen.

Påstricket:

  1. Fyll en fryspåse med så mycket vatten att påsen går att stoppa ner i glasburken ovanpå kålen. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anita

2019-12-23

men den har ju inte bubblat klart efter 3 dagar, hur gör man då?

Astrid

2019-01-14

Enkelt och gott! Mild smak!

Magdolna Ibolya

2018-11-29

Jätte Gott

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)