Superfröiga piroger
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Superfröiga piroger

3.5 (26 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Pirogdeg:
  • 4 dl mjöl (spara 1 dl till utbakningen)
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
Fyllning:
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
Topping:
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl svarta sesamfrön
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjölet med resten av ingredienserna till degen och låt den vila en stund.

  2. 2

    Stek vitkål, lök och tomatpuré i olivolja. Lämna lite fett i pannan och stek köttfärsen separat. , salta och peppra och tillsätt kål, vatten, salt och peppar. Låt puttra cirka 5 minuter.

  3. 3

    Kavla ut degen med resten av mjölet och dela den i rutor, cirka 10x10 cm. Fördela färsblandningen på degrutorna och vik ihop dem till trekanter. Tryck tilt kanterna ordentligt med till exempel en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med frön. Grädda cirka 15 minuter

Servering

Servera med grönsallad.
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • alfred

    Bästa piroger Ya-poh empanadas i Ullared Coop Forum Varberg Coop håsten Varberg

  • Britta/webbredaktionen

    @Undran Det blir ca 16 stycken.

  • Undran

    Hur många piroger blir det på detta recept?

  • sara

    Jättegoda! Men fyllningen bör kryddas lite extra enligt min smak.