Superfröiga piroger

Betyg (1-5):
3.5 (26 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pirogdeg:
  • 4 dl mjöl (spara 1 dl till utbakningen)
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • Topping:
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda mjölet med resten av ingredienserna till degen och låt den vila en stund.
  2. Stek vitkål, lök och tomatpuré i olivolja. Lämna lite fett i pannan och stek köttfärsen separat. , salta och peppra och tillsätt kål, vatten, salt och peppar. Låt puttra cirka 5 minuter.
  3. Kavla ut degen med resten av mjölet och dela den i rutor, cirka 10x10 cm. Fördela färsblandningen på degrutorna och vik ihop dem till trekanter. Tryck tilt kanterna ordentligt med till exempel en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med frön. Grädda cirka 15 minuter

Servering

Servera med grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



alfred

2014-12-01

Bästa piroger Ya-poh empanadas i Ullared Coop Forum Varberg Coop håsten Varberg

Britta/webbredaktionen

2013-10-29

@Undran Det blir ca 16 stycken.

Undran

2013-10-25

Hur många piroger blir det på detta recept?

sara

2012-10-19

Jättegoda! Men fyllningen bör kryddas lite extra enligt min smak.

Liknande recept

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)
15 st
  • Pirogdeg:
  • 4 dl mjöl (spara 1 dl till utbakningen)
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 dl strimlad vitkål
  • 400 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • Topping:
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl svarta sesamfrön

Superfröiga piroger

Betyg (1-5):
3.5 (26 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölet med resten av ingredienserna till degen och låt den vila en stund.
  2. Stek vitkål, lök och tomatpuré i olivolja. Lämna lite fett i pannan och stek köttfärsen separat. , salta och peppra och tillsätt kål, vatten, salt och peppar. Låt puttra cirka 5 minuter.
  3. Kavla ut degen med resten av mjölet och dela den i rutor, cirka 10x10 cm. Fördela färsblandningen på degrutorna och vik ihop dem till trekanter. Tryck tilt kanterna ordentligt med till exempel en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö över rikligt med frön. Grädda cirka 15 minuter

Servering

Servera med grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



alfred

2014-12-01

Bästa piroger Ya-poh empanadas i Ullared Coop Forum Varberg Coop håsten Varberg

Britta/webbredaktionen

2013-10-29

@Undran Det blir ca 16 stycken.

Undran

2013-10-25

Hur många piroger blir det på detta recept?

sara

2012-10-19

Jättegoda! Men fyllningen bör kryddas lite extra enligt min smak.

Liknande recept

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies