Sudado med sötpotatisaioli

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Underbar fiskgryta med en variant på aioli gjord på sötpotatis, chilipeppar och dijonsenap.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fiskfilé, t ex sej
  • 300 g skivade kokta potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 4 skivade tomater
  • 1 pressad vitlök
  • 1 krm peppar, gärna ajì especial: torkad, krossad chilipeppar (eller efter smak)
  • 0.5 msk paprikapulver (eller efter smak)
  • 0.5 msk oregano (eller efter smak)
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 msk salt
  • Sötpotatisaioli:
  • 300 g skalade sötpotatisar skurna i bitar
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Varva potatis-, lök- och tomatskivorna i grytan. Krydda och salta mellan varven. Lägg fiskbitarna överst och salta lätt. Häll på buljongen och sjud ca 10 minuter.

Sötpotatisaioli

  1. Koka sötpotatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av potatisen och låt den svalna. Lägg potatisen i en matberedare monterad med en kniv, alternativt stavmixer. Tillsätt senap, äggula, salt och peppar. Kör tills allt blandats. Tillsätt olja, först droppvis, sedan i en tunn stråle under maskinens gång. Häll aiolin i en skål. Smaka av med vinäger.

Servering

Servera sudadon med ris och aioli.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2020-02-23

Väldigt gott men behöver koka betydligt längre om man vill ha välkokt potatis

Coop

2018-11-14

Maria: Hej! Du har förstås helt rätt! Vi har dock valt att kalla denna variant för aioli ändå, även om den inte innehåller vitlök. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-11-05

Men var är vitlöken? En aioli betyder ju vitlök och olja??

Liknande recept

Spara recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kolja toppad med italiensk brödsallad i ugn

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)
Sudado med sötpotatisaioli
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g fiskfilé, t ex sej
  • 300 g skivade kokta potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 4 skivade tomater
  • 1 pressad vitlök
  • 1 krm peppar, gärna ajì especial: torkad, krossad chilipeppar (eller efter smak)
  • 0.5 msk paprikapulver (eller efter smak)
  • 0.5 msk oregano (eller efter smak)
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 msk salt
  • Sötpotatisaioli:
  • 300 g skalade sötpotatisar skurna i bitar
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 0.25 tsk salt

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Underbar fiskgryta med en variant på aioli gjord på sötpotatis, chilipeppar och dijonsenap.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva potatis-, lök- och tomatskivorna i grytan. Krydda och salta mellan varven. Lägg fiskbitarna överst och salta lätt. Häll på buljongen och sjud ca 10 minuter.

Sötpotatisaioli

  1. Koka sötpotatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av potatisen och låt den svalna. Lägg potatisen i en matberedare monterad med en kniv, alternativt stavmixer. Tillsätt senap, äggula, salt och peppar. Kör tills allt blandats. Tillsätt olja, först droppvis, sedan i en tunn stråle under maskinens gång. Häll aiolin i en skål. Smaka av med vinäger.

Servering

Servera sudadon med ris och aioli.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2020-02-23

Väldigt gott men behöver koka betydligt längre om man vill ha välkokt potatis

Coop

2018-11-14

Maria: Hej! Du har förstås helt rätt! Vi har dock valt att kalla denna variant för aioli ändå, även om den inte innehåller vitlök. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-11-05

Men var är vitlöken? En aioli betyder ju vitlök och olja??

Liknande recept

Spara recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lax med gnocchi och salviasmör

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kolja toppad med italiensk brödsallad i ugn

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)