
Sudado med sötpotatisaioli
Betyg (1-5):
Underbar fiskgryta med en variant på aioli gjord på sötpotatis, chilipeppar och dijonsenap.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g fiskfilé, t ex sej
- 300 g skivade kokta potatisar
- 1 skivad gul lök
- 4 skivade tomater
- 1 pressad vitlök
- 1 krm peppar, gärna ajì especial: torkad, krossad chilipeppar (eller efter smak)
- 0.5 msk paprikapulver (eller efter smak)
- 0.5 msk oregano (eller efter smak)
- 5 dl fiskbuljong
- 1 msk salt
- Sötpotatisaioli:
- 300 g skalade sötpotatisar skurna i bitar
- 3 msk dijonsenap
- 1 ägg, endast gulan
- 1 krm kajennpeppar
- 2 dl olivolja
- 0.5 tsk vitvinsvinäger
- 0.25 tsk salt
Gör så här
- Varva potatis-, lök- och tomatskivorna i grytan. Krydda och salta mellan varven. Lägg fiskbitarna överst och salta lätt. Häll på buljongen och sjud ca 10 minuter.
Sötpotatisaioli
- Koka sötpotatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av potatisen och låt den svalna. Lägg potatisen i en matberedare monterad med en kniv, alternativt stavmixer. Tillsätt senap, äggula, salt och peppar. Kör tills allt blandats. Tillsätt olja, först droppvis, sedan i en tunn stråle under maskinens gång. Häll aiolin i en skål. Smaka av med vinäger.
Servering
Servera sudadon med ris och aioli.
Sudado med sötpotatisaioli
Betyg (1-5):
Underbar fiskgryta med en variant på aioli gjord på sötpotatis, chilipeppar och dijonsenap.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Varva potatis-, lök- och tomatskivorna i grytan. Krydda och salta mellan varven. Lägg fiskbitarna överst och salta lätt. Häll på buljongen och sjud ca 10 minuter.
Sötpotatisaioli
- Koka sötpotatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av potatisen och låt den svalna. Lägg potatisen i en matberedare monterad med en kniv, alternativt stavmixer. Tillsätt senap, äggula, salt och peppar. Kör tills allt blandats. Tillsätt olja, först droppvis, sedan i en tunn stråle under maskinens gång. Häll aiolin i en skål. Smaka av med vinäger.
Servering
Servera sudadon med ris och aioli.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-02-23
Väldigt gott men behöver koka betydligt längre om man vill ha välkokt potatis
2018-11-14
Maria: Hej! Du har förstås helt rätt! Vi har dock valt att kalla denna variant för aioli ändå, även om den inte innehåller vitlök. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör
2018-11-05
Men var är vitlöken? En aioli betyder ju vitlök och olja??
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Kaj
2020-02-23
Väldigt gott men behöver koka betydligt längre om man vill ha välkokt potatis
2018-11-14
Maria: Hej! Du har förstås helt rätt! Vi har dock valt att kalla denna variant för aioli ändå, även om den inte innehåller vitlök. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör
Maria
2018-11-05
Men var är vitlöken? En aioli betyder ju vitlök och olja??