Sudado med sötpotatisaioli

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Underbar fiskgryta med en variant på aioli gjord på sötpotatis, chilipeppar och dijonsenap.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g fiskfilé, t ex sej
  • 300 g skivade kokta potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 4 skivade tomater
  • 1 pressad vitlök
  • 1 krm peppar, gärna ajì especial: torkad, krossad chilipeppar (eller efter smak)
  • 0.5 msk paprikapulver (eller efter smak)
  • 0.5 msk oregano (eller efter smak)
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 msk salt
  • Sötpotatisaioli:
  • 300 g skalade sötpotatisar skurna i bitar
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Varva potatis-, lök- och tomatskivorna i grytan. Krydda och salta mellan varven. Lägg fiskbitarna överst och salta lätt. Häll på buljongen och sjud ca 10 minuter.

Sötpotatisaioli

  1. Koka sötpotatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av potatisen och låt den svalna. Lägg potatisen i en matberedare monterad med en kniv, alternativt stavmixer. Tillsätt senap, äggula, salt och peppar. Kör tills allt blandats. Tillsätt olja, först droppvis, sedan i en tunn stråle under maskinens gång. Häll aiolin i en skål. Smaka av med vinäger.

Servering

Servera sudadon med ris och aioli.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2020-02-23

Väldigt gott men behöver koka betydligt längre om man vill ha välkokt potatis

Checkbox Coop

2018-11-14

Maria: Hej! Du har förstås helt rätt! Vi har dock valt att kalla denna variant för aioli ändå, även om den inte innehåller vitlök. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-11-05

Men var är vitlöken? En aioli betyder ju vitlök och olja??

Sudado med sötpotatisaioli
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g fiskfilé, t ex sej
  • 300 g skivade kokta potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 4 skivade tomater
  • 1 pressad vitlök
  • 1 krm peppar, gärna ajì especial: torkad, krossad chilipeppar (eller efter smak)
  • 0.5 msk paprikapulver (eller efter smak)
  • 0.5 msk oregano (eller efter smak)
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 msk salt
  • Sötpotatisaioli:
  • 300 g skalade sötpotatisar skurna i bitar
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
  • 0.25 tsk salt

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Underbar fiskgryta med en variant på aioli gjord på sötpotatis, chilipeppar och dijonsenap.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva potatis-, lök- och tomatskivorna i grytan. Krydda och salta mellan varven. Lägg fiskbitarna överst och salta lätt. Häll på buljongen och sjud ca 10 minuter.

Sötpotatisaioli

  1. Koka sötpotatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av potatisen och låt den svalna. Lägg potatisen i en matberedare monterad med en kniv, alternativt stavmixer. Tillsätt senap, äggula, salt och peppar. Kör tills allt blandats. Tillsätt olja, först droppvis, sedan i en tunn stråle under maskinens gång. Häll aiolin i en skål. Smaka av med vinäger.

Servering

Servera sudadon med ris och aioli.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2020-02-23

Väldigt gott men behöver koka betydligt längre om man vill ha välkokt potatis

Checkbox Coop

2018-11-14

Maria: Hej! Du har förstås helt rätt! Vi har dock valt att kalla denna variant för aioli ändå, även om den inte innehåller vitlök. Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-11-05

Men var är vitlöken? En aioli betyder ju vitlök och olja??