Sudado med sötpotatisaioli
Sudado med sötpotatisaioli
  • Tid 30 min

Sudado med sötpotatisaioli

0 (0 betyg)

Underbar fiskgryta med det goda tillbehöret aioli av chilipeppar och dijonsenap.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fiskfilé, t ex sej
  • 300 g skivade kokta potatisar
  • 1 skivad gul lök
  • 4 skivade tomater
  • 1 pressad vitlök
  • 1 krm peppar, gärna ajì especial: torkad, krossad chilipeppar (eller efter smak)
  • 0.5 msk paprikapulver (eller efter smak)
  • 0.5 msk oregano (eller efter smak)
  • 1 msk salt
  • 5 dl fiskbuljong
Sötpotatisaioli:
  • 300 g skalade sötpotatisar skurna i bitar
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.25 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk vitvinsvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Varva potatis-, lök- och tomatskivorna i grytan. Krydda och salta mellan varven. Lägg fiskbitarna överst och salta lätt. Häll på buljongen och sjud ca 10 minuter.

Sötpotatisaioli

  1. 1

    Koka sötpotatisarna mjuka i lättsaltat vatten. Ånga av potatisen och låt den svalna. Lägg potatisen i en matberedare monterad med en kniv, alternativt stavmixer. Tillsätt senap, äggula, salt och peppar. Kör tills allt blandats. Tillsätt olja, först droppvis, sedan i en tunn stråle under maskinens gång. Häll aiolin i en skål. Smaka av med vinäger.

Servering

Servera sudadon med ris och aioli.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar