Storpizza på kvarten
  • Tid 20 min
  • Ugn 225º

Storpizza på kvarten

3.33 (24 betyg)

En nästan hemgjord pizza. Fusket ligger i degen och såsen. Men vad gör det när man får tid över att låta fantasin sprudla bland massor av god topping!

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g färdigkavlad kyld pizzadeg
  • 290 g färdig tomatsås (pizzatopping)
  • 100 g grovt skuren rökt skinka eller lufttorkad skinka
  • 320 g räkor eller kräftstjärtar i lag
  • 200 g skivade champinjoner
  • 15 svarta oliver eller cocktailkapris
  • 15 skivade cocktailtomater
  • 50 g finriven parmesanost
  • 2 tsk oregano
  • 35 g rucolasallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rulla ut pizzadegen på papperet på en plåt. Bre toppingen på degen och lägg på skinka, avrunna skaldjur och champinjoner i rader. Lägg på oliver och/eller kapris och tomater och strö på osten.

  2. 2

    Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö på oregano och rucolasallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar