Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Fantastiskt god och kryddig sallad med mild avokadosås.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 kycklinglårfiléer
  • Marinad:
  • 4 dl matyoghurt
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk gurkmeja
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 2 msk senapsfrön
  • 1.5 tsk salt
  • Bulgursallad:
  • 1 kg bulgur
  • 3 liter vatten
  • 300 g sockerärtor
  • 3 rödlökar
  • 1 kg cocktailtomater eller kvisttomater
  • 2 gurkor
  • 200 g rucolasallad
  • 200 g italiensk sallad
  • 400 g rädisor
  • 4 paprikor
  • 250 g svarta oliver
  • 150 g soltorkade tomater
  • 2 msk salt
  • Avokadosås:
  • 8 avokador
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl citronsaft
  • 6 dl crème fraiche
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 msk rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Putsa kycklinglårfiléerna. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg ner filéerna och blanda så att köttet täcks. Lägg filéerna i en smord ugnsform, häll på all marinad, strö över senapsfrön och stek i 175 º ca 30 minuter. Låt kallna och skiva filéerna.
  2. Koka upp vatten, bulgur och salt i en stor kastrull. Koka ca 10 minuter tills vattnet kokat in. Låt kallna, men rör då och då med en trägaffel så att kornen inte klibbar ihop.
  3. Förväll sockerärtor, skiva rödlöken och dela tomaterna. Skala gurkan och skiva i tjocka skivor. Kärna ur paprikorna och skär i bitar.
  4. Blanda bulgur, sallad och grönsaker och lägg upp på en bädd av sallad. Toppa med kycklingfiléerna och rostade solrosfrön. Servera med avokadosås.

Servering

Det finns många milda smaker i den här salladen där grönsaker av många olika slag sätter sin prägel på anrättningen. Vi riktar in oss på grönsakerna och senapen och väljer därför ett friskt men ändå smakrikt vin utan fatkaraktär, allt för att få de friska delarna av rätten att matcha vinet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stor festsallad med senapskyckling och bulgur
27 st
  • Ingredienser (27)
  • 20 kycklinglårfiléer
  • Marinad:
  • 4 dl matyoghurt
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 msk gurkmeja
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 2 msk senapsfrön
  • 1.5 tsk salt
  • Bulgursallad:
  • 1 kg bulgur
  • 3 liter vatten
  • 300 g sockerärtor
  • 3 rödlökar
  • 1 kg cocktailtomater eller kvisttomater
  • 2 gurkor
  • 200 g rucolasallad
  • 200 g italiensk sallad
  • 400 g rädisor
  • 4 paprikor
  • 250 g svarta oliver
  • 150 g soltorkade tomater
  • 2 msk salt
  • Avokadosås:
  • 8 avokador
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl citronsaft
  • 6 dl crème fraiche
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 msk rostade solrosfrön

Stor festsallad med senapskyckling och bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Fantastiskt god och kryddig sallad med mild avokadosås.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
20 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa kycklinglårfiléerna. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg ner filéerna och blanda så att köttet täcks. Lägg filéerna i en smord ugnsform, häll på all marinad, strö över senapsfrön och stek i 175 º ca 30 minuter. Låt kallna och skiva filéerna.
  2. Koka upp vatten, bulgur och salt i en stor kastrull. Koka ca 10 minuter tills vattnet kokat in. Låt kallna, men rör då och då med en trägaffel så att kornen inte klibbar ihop.
  3. Förväll sockerärtor, skiva rödlöken och dela tomaterna. Skala gurkan och skiva i tjocka skivor. Kärna ur paprikorna och skär i bitar.
  4. Blanda bulgur, sallad och grönsaker och lägg upp på en bädd av sallad. Toppa med kycklingfiléerna och rostade solrosfrön. Servera med avokadosås.

Servering

Det finns många milda smaker i den här salladen där grönsaker av många olika slag sätter sin prägel på anrättningen. Vi riktar in oss på grönsakerna och senapen och väljer därför ett friskt men ändå smakrikt vin utan fatkaraktär, allt för att få de friska delarna av rätten att matcha vinet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!