Stompad jansson
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Stompad jansson

5 (2 betyg)

Pröva denna jansson, du slipper skära potatisen i perfekta stavar – lika gott blir det ändå!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 4 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 800 g kokt potatis, skalad
  • 125 g ansjovis, hackad
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 20 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör tills den är gyllene och karamelliserad, ca 10 min under omrörning. Salta. Krossa potatisen i en ugnsform och tillsätt lök, ansjovis, grädde, salt och peppar.

  2. 2

    Vänd runt något varv och toppa gratängen med ströbröd och hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är varm och gratängen har fått fin färg.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du ha stark ansjovissmak – häll även med spadet.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar