Stompad jansson

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Pröva denna jansson, du slipper skära potatisen i perfekta stavar – lika gott blir det ändå!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 4 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 800 g kokt potatis, skalad
  • 125 g ansjovis, hackad
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör tills den är gyllene och karamelliserad, ca 10 min under omrörning. Salta. Krossa potatisen i en ugnsform och tillsätt lök, ansjovis, grädde, salt och peppar.
  2. Vänd runt något varv och toppa gratängen med ströbröd och hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är varm och gratängen har fått fin färg.

Tips

Vill du ha stark ansjovissmak – häll även med spadet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Marinmarinerad lax

(6)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 800 g kokt potatis, skalad
  • 125 g ansjovis, hackad
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 20 g smör

Stompad jansson

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Pröva denna jansson, du slipper skära potatisen i perfekta stavar – lika gott blir det ändå!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör tills den är gyllene och karamelliserad, ca 10 min under omrörning. Salta. Krossa potatisen i en ugnsform och tillsätt lök, ansjovis, grädde, salt och peppar.
  2. Vänd runt något varv och toppa gratängen med ströbröd och hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är varm och gratängen har fått fin färg.

Tips

Vill du ha stark ansjovissmak – häll även med spadet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Marinmarinerad lax

(6)

Ansjovisröra med brynt smör

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies