Stompad jansson

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Pröva denna jansson, du slipper skära potatisen i perfekta stavar – lika gott blir det ändå!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 4 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 800 g kokt potatis, skalad
  • 125 g ansjovis, hackad
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör tills den är gyllene och karamelliserad, ca 10 min under omrörning. Salta. Krossa potatisen i en ugnsform och tillsätt lök, ansjovis, grädde, salt och peppar.
  2. Vänd runt något varv och toppa gratängen med ströbröd och hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är varm och gratängen har fått fin färg.

Tips

Vill du ha stark ansjovissmak – häll även med spadet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Nötknyten - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 4 gula lökar, skivade
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 800 g kokt potatis, skalad
  • 125 g ansjovis, hackad
  • 3 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 20 g smör

Stompad jansson

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Pröva denna jansson, du slipper skära potatisen i perfekta stavar – lika gott blir det ändå!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek löken i smör tills den är gyllene och karamelliserad, ca 10 min under omrörning. Salta. Krossa potatisen i en ugnsform och tillsätt lök, ansjovis, grädde, salt och peppar.
  2. Vänd runt något varv och toppa gratängen med ströbröd och hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen tills potatisen är varm och gratängen har fått fin färg.

Tips

Vill du ha stark ansjovissmak – häll även med spadet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Nötknyten - Coop

(0)

Vegopiroger - Coop

(8)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies