Sticky ribs med krämig majs- och potatissallad

Sticky ribs med krämig majs- och potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En klassisk grillrätt med nya smaker på potatissalladen av majo, senap, äpple, rädisa, majs, spenat och koriander. Recept av Jennie Walldén.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.8 kg tunna revbensspjäll
  • Glaze
  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl barbequesås
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Majs- och potatissallad
  • 800 g färskpotatis
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 syrligt äpple, fintärnat
  • 125 g rädisor, tunt skivade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 3 dl majs
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka koriander
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär revbenen så att det blir tvåben per bit. Koka köttet i saltatvatten 1 timme. Lyft upp, låt svalna lite.
  2. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela de större potatisarna på mitten. Blanda med resten av ingrediensernatill potatissalladen och smaka avmed salt och peppar.
  3. Blanda alla ingredienser till glazen.Grilla revbenen tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Pensla med glazen fleragånger under grilltiden. Vänd ofta så de inte bränns. Servera med potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2021-07-07

Potatissalladen var god med syra från äpple, sötma från majsen och lite styrka från löken. Smakar utmärkt dagen efter.

Sticky ribs med krämig majs- och potatissallad
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.8 kg tunna revbensspjäll
  • Glaze
  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl barbequesås
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Majs- och potatissallad
  • 800 g färskpotatis
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 syrligt äpple, fintärnat
  • 125 g rädisor, tunt skivade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 3 dl majs
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka koriander
  • salt och svartpeppar

Sticky ribs med krämig majs- och potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En klassisk grillrätt med nya smaker på potatissalladen av majo, senap, äpple, rädisa, majs, spenat och koriander. Recept av Jennie Walldén.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär revbenen så att det blir tvåben per bit. Koka köttet i saltatvatten 1 timme. Lyft upp, låt svalna lite.
  2. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela de större potatisarna på mitten. Blanda med resten av ingrediensernatill potatissalladen och smaka avmed salt och peppar.
  3. Blanda alla ingredienser till glazen.Grilla revbenen tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Pensla med glazen fleragånger under grilltiden. Vänd ofta så de inte bränns. Servera med potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2021-07-07

Potatissalladen var god med syra från äpple, sötma från majsen och lite styrka från löken. Smakar utmärkt dagen efter.