Sticky ribs med krämig majs- och potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En klassisk grillrätt med nya smaker på potatissalladen av majo, senap, äpple, rädisa, majs, spenat och koriander. Recept av Jennie Walldén.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.8 kg tunna revbensspjäll
  • Glaze
  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl barbequesås
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Majs- och potatissallad
  • 800 g färskpotatis
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 syrligt äpple, fintärnat
  • 125 g rädisor, tunt skivade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 3 dl majs
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka koriander
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär revbenen så att det blir tvåben per bit. Koka köttet i saltatvatten 1 timme. Lyft upp, låt svalna lite.
  2. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela de större potatisarna på mitten. Blanda med resten av ingrediensernatill potatissalladen och smaka avmed salt och peppar.
  3. Blanda alla ingredienser till glazen.Grilla revbenen tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Pensla med glazen fleragånger under grilltiden. Vänd ofta så de inte bränns. Servera med potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2021-07-07

Potatissalladen var god med syra från äpple, sötma från majsen och lite styrka från löken. Smakar utmärkt dagen efter.

Liknande recept

Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.8 kg tunna revbensspjäll
  • Glaze
  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl barbequesås
  • 0.5 dl ketchup
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Majs- och potatissallad
  • 800 g färskpotatis
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 syrligt äpple, fintärnat
  • 125 g rädisor, tunt skivade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 3 dl majs
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka koriander
  • salt och svartpeppar

Sticky ribs med krämig majs- och potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

En klassisk grillrätt med nya smaker på potatissalladen av majo, senap, äpple, rädisa, majs, spenat och koriander. Recept av Jennie Walldén.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär revbenen så att det blir tvåben per bit. Koka köttet i saltatvatten 1 timme. Lyft upp, låt svalna lite.
  2. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela de större potatisarna på mitten. Blanda med resten av ingrediensernatill potatissalladen och smaka avmed salt och peppar.
  3. Blanda alla ingredienser till glazen.Grilla revbenen tills de har fin färg och är genomvarma.
  4. Pensla med glazen fleragånger under grilltiden. Vänd ofta så de inte bränns. Servera med potatissalladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Niklas

2021-07-07

Potatissalladen var god med syra från äpple, sötma från majsen och lite styrka från löken. Smakar utmärkt dagen efter.

Liknande recept

Spara recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)