
Sticky ribs med krämig majs- och potatissallad
Betyg (1-5):
En klassisk grillrätt med nya smaker på potatissalladen av majo, senap, äpple, rädisa, majs, spenat och koriander. Recept av Jennie Walldén.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.8 kg tunna revbensspjäll
- Glaze
- 1 dl mango chutney
- 1 dl barbequesås
- 0.5 dl ketchup
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- Majs- och potatissallad
- 800 g färskpotatis
- 1.5 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- 1 syrligt äpple, fintärnat
- 125 g rädisor, tunt skivade
- 3 salladslökar, tunt skivade
- 3 dl majs
- 70 g babyspenat
- 1 kruka koriander
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Skär revbenen så att det blir tvåben per bit. Koka köttet i saltatvatten 1 timme. Lyft upp, låt svalna lite.
- Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela de större potatisarna på mitten. Blanda med resten av ingrediensernatill potatissalladen och smaka avmed salt och peppar.
- Blanda alla ingredienser till glazen.Grilla revbenen tills de har fin färg och är genomvarma.
- Pensla med glazen fleragånger under grilltiden. Vänd ofta så de inte bränns. Servera med potatissalladen.
Sticky ribs med krämig majs- och potatissallad
Betyg (1-5):
En klassisk grillrätt med nya smaker på potatissalladen av majo, senap, äpple, rädisa, majs, spenat och koriander. Recept av Jennie Walldén.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär revbenen så att det blir tvåben per bit. Koka köttet i saltatvatten 1 timme. Lyft upp, låt svalna lite.
- Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela de större potatisarna på mitten. Blanda med resten av ingrediensernatill potatissalladen och smaka avmed salt och peppar.
- Blanda alla ingredienser till glazen.Grilla revbenen tills de har fin färg och är genomvarma.
- Pensla med glazen fleragånger under grilltiden. Vänd ofta så de inte bränns. Servera med potatissalladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-07-07
Potatissalladen var god med syra från äpple, sötma från majsen och lite styrka från löken. Smakar utmärkt dagen efter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Niklas
2021-07-07
Potatissalladen var god med syra från äpple, sötma från majsen och lite styrka från löken. Smakar utmärkt dagen efter.